Krenule prve glasine o potencijalnom Google Pixel pametnom satu

Krenule prve glasine o potencijalnom Google Pixel pametnom satu

Izgleda kako se svijet pametnih satova ipak pomalo budi jer novi igrači konstantno ulaze u arenu, te najnovije najave dolaze u Pixel formatu.

Google Pixel serija mobitela dobro je poznata vani jer nudi jednostavan sustav sa aktualnim i dugogodišnjim ažuriranjima uz Googleov prepoznatljiv dizajn. Riječ je mahom o mid-range uređajima.

Sada se po prvi puta počeo spominjati i njihov vlastiti pametni sat, koji će naravno biti idealan suputnik njihovom dugogodišnjem WearOS sustavu za pametne satove. "Pixel Watch" naravno nema specifikacija koje možemo proučiti s obzirom da su jedini dokaz 3D renderi koji su navodno procurili iz Googlea.

 

Pixel Watch

Prema renderu, sat koristi standardni silikonski remen kakav viđamo i na konkurenciji, no vjerojatno će imati vlastiti konektor za kućište sata, te dolaziti sa alternativnim bojama i dizajnom. Sat ima samo jedan gumb/krunu na desnoj strani za kontrolu sustava, uz naravno touchscreen.

Zaslon je u prvom planu sata, no renderi imaju malo nadobudne dimenzije rubova, s obzirom na sve što vidimo na tržištu rubovi jednostavno ne mogu biti tako tanki. Uvijek se s druge strane možemo nadati.

Ako će Google kao i sa mobitelima ciljati mid-range cijenu, pitanje je koji će sve moderni senzori biti ugrađeni, no mi se ipak nadamo najmodernijoj Qualcomm 4100 mobilnoj platformi.

Satovi će, prema tvrdnjama leakera, izaći krajem ove godine, no ne bismo se iznenadili ni 2022. s obzirom na stanje tržišta i čipova.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Krenule prve glasine o potencijalnom Google Pixel pametnom satu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.