Prvi pogled: OnePlus 9 i 9 Pro na Vidilab testu - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Prvi pogled: OnePlus 9 i 9 Pro na Vidilab testu

Prvi pogled: OnePlus 9 i 9 Pro na Vidilab testu

Dva nova OnePlus modela

Proljeće je u prostore Vidilaba donijelo i nove modele OnePlus mobitela koji će naravno proći i testiranje kako bismo ih mogli usporediti s ostatkom novih uređaja. Pogledajmo ukratko što nam sve donose.

OnePlus je na smartphone sceni sada već dugi niz godina, te odnedavno pokrivaju i više cjenovnih razreda u kojima uvijek pokušavaju korisnicima priuštiti ono po čemu su poznati: iznimno responzivan sustav sa solidnim specifikacijama. Nekada se kompanija sa konkurencijom borila cijenom, no sada proizvode prave flagship uređaje, te ih valja i gledati u toj kategoriji.

 

OnePlus 9 1

Novi modeli 9 i 9 Pro slični su po veličini specifikacija, no one različite mogle bi se pokazati ključnima pri odabiru verzije. Oba dolaze sa Snapdragon 888 čipsetom koji ima i 5G antene, Gorilla Glass staklo s obje strane mobitela, a modeli koji su kod nas na testiranju oba imaju po 12 GB RAM memorije te 256 GB pohrane. Oba dolaze sa 120 Hz Fluid AMOLED zaslonima, a standardna verzija dolazi sa FullHD+ rezolucijom, dok Pro verzija ima QHD+ rezoluciju.

 

OnePlus 9 8

Baterija ostaje na 4.500 mAh, no brzina punjenja narasla je na visokih 65 W. Verzija 9 ima ravan zaslon, dok Pro model ima lagano zakrivljene rubove koji mu daju onaj premium osjećaj u ruci.

 

Kamera kao fokus novog mobitela

No, nismo ovdje samo radi hardverskih specifikacija. OnePlus ima jedan fokus sa novim modelom mobitela, specifikacija u kojoj je uvijek kaskao za konkurencijom. Pričamo naravno o kamerama koje dolaze sa Hasselblad potpisom, te su rađene u suradnji sa ovom poznatom kompanijom za proizvodnju kamera.

 

OnePlus 9 2

U cijelu priču je uključen i Sony koji je za OnePlus prilagodio custom senzor, IMX 789 za glavnu kameru, te IMX 766 za ultraširoku kameru koja je značajno poboljšana te rješava problem izobličavanja slike na rubovima. Dok oba modela imaju ove senzore, Pro model dodaje i 3,3x zoom kameru kao i infracrveni laserski autofokus koji će pomoći kamerama da još brže uhvate fokus.

 

OnePlus 9 3

Hasselblad se primarno bavio bojama koje ćete dobiti na slikama, što će nam naravno biti i jedna od bitnijih stavaka za vrijeme testiranja mobitela. Fokus je i na videu koji naravno ima 8K snimanje, no nas zanima i snimanje, a pogotovo slikanje u zahtjevnijim noćnim uvjetima, te kako će se mobitel nositi sa drugom mainstream konkurencijom.

 

OnePlus 9 5

Meniji mobitela skriavju dodatne optimizacije kamere i zaslona koje svakako želimo isprobati, kao i gaming optimizacije koje je OnePlus najavio. Punu recenziju očekujte kroz nekoliko dana.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Prvi pogled: OnePlus 9 i 9 Pro na Vidilab testu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.