Xiaomi Mi 11 stigao i kod nas - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Xiaomi Mi 11 stigao i kod nas

Xiaomi Mi 11 stigao i kod nas

Xiaomi Mi 11, flagship kineske kompanije, službeno je predstavljen i za hrvatsko tržište.

Ako želite mobitel vrhunskih flagship specifikacija ali i dizajna, Xiaomijeva Mi serija već generacijama nudi upravo to. Veliki AMOLED zaslon sa jednom milijardom boja dočekuje vas sa cijele prednje strane, a zakrivljeni rubovi osiguravaju prekrivenost prednje strane zaslonom sa preko 90%.

Osim toga, kako se koristi Samsungov najmoderniji AMOLED zaslon, maksimalna svjetlina iznosi mu impresivnih 1.500 nitsa svjetline što garantira čitljiv zaslon i na direktnom suncu. Sve naravno radi i na 120 Hz. Rezolucija iznosi 1440 x 3200 piksela.

 

Mi 11 3

Prednju stranu štiti najnoviji Gorilla Glass Victus, staklo koje je još otpornije na padove mobitela. Stražnja strana je također staklena, dok je rub aluminijski. Stražnja strana dolazi u više boja sa jedinstvenim dizajnom kamera, a postoji i opcija od umjetne kože straga.

 

Moćan čipset

Srce mobitela je najnoviji flagship čipset od Qualcomma, Snapdragon 888 koji je tiskan na 5 nm proizvodnom procesu, te značajno poboljšava performanse sa procesorske snage zahvaljujući novoj X1 jezgri koja može boostati iznad svih ostalih kada je to potrebno. Grafički sustav je također pojačan za 25% u usporedbi sa prošlom generacijom, a tu su i dodatne jezgre za AI ubrzanje. Sada je u čipset ugrađen i X60 5G čip za ogromne brzine najmodernije mreže koja je nedavno uvedena i kod nas.

 

Mi 11 4

Uz procesor dolazi i 8 GB radne memorije kao i 128 ili 256 GB pohrane. Sve to napaja baterija od 4.600 mAh, a možete ju puniti brzinom do 55 W žicom ili čak 50 W bežično, u oba slučaja mobitel će biti u potpunosti napunjen ispod sat vremena.

 

Najbolje kamere

Xiaomi ovdje tek počinje jer je mobitel naoružao Samsungovim vrhunskim senzorom kamere od 108 megapiksela. Naravno, za slike u tamnijim scenama povezuju se susjedni pikseli kako bi se dobile vrlo oštre slike i u večernjim scenama. Ova kamera ima i optičku stabilizaciju koja će pomoći kod slikanja noćnih scena kao i naravno kod snimanja videa kako bi se kadar maksimalno umirio.

 

Mi 11 1

Podržani su modovi snimanja videa od 8K@30 fps-a, sve do slow-motion snimanja u FullHD rezoluciji. Uz glavnu kameru, tu su još i ultraširoka kamera od 13 megapiksela ako želite uhvatiti širi kadar, a treća kamera pruža vam priliku za Macro fotografijom sa 5 megapiksela.

 

Mi 11 2

Selfie kamera može se naći sprijeda kao malen izrez u zaslonu, a ima 20 megapiksela. Omogućuje i HDR snimanje u FullHD rezoluciji. U zahtjevnijim svjetlosnim uvjetima također spaja susjedne piksele i tako dobiva jasnu sliku i noću.

Službeno se mobitel kod nas počinje prodavati 23. ožujka, a cijena za verziju sa 256 GB pohrane iznosi 6.299,00 kuna. Već ga se može prednaručiti na stranicama t-mobilea ili na stranicama Xiaomija.

 

Tu je i novi električni romobil

Uz mobitel, Xiaomi je predstavio i svoj novi električni romobil u suradnji sa Mercedesom koji je pomogao oko dizajna. Točnije, riječ je o Mi Electric Scooter Pro2 modelu kojeg sada možete dobiti u standardnom izdanju, no nova verzija inspirirana je Mercedesovim AMG F1 linijama i bojama.

 

Mi 11 6

Podsjetimo se, ima maksimalnu brzinu do 25 km/h, a na jednoj bateriji (u Eco načinu) možete prijeći i do 45 km, ovisno naravno o uvjetima vožnje i težini vozača.

 

 

 

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Xiaomi Mi 11 stigao i kod nas - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.