AMD predstavio RX 6700 XT grafičku karticu

AMD predstavio RX 6700 XT grafičku karticu

Usred velike globalne nestašice gotovo svake vrste čipa, AMD hrabro najavljuje izlazak novih RX 6700 XT kartica bazirane na najnovijoj RDNA 2 arhitekturi

RX 6700 XT biti će za sada najpovoljnija grafička kartica u novoj AMD liniji, a prema riječima AMD-a, fokusirana je na 1440p gaming. Dobivate 96 MB AMD Infinity Cache, 12 GB GDDR6 memorije, AMD Smart Acces Memory i druge napredne tehnologije poput boostanja performansi ovisno o termalnim mogućnostima. 

Naravno, u esports naslovima najavljuje se i do 165 fps-a na 1440p monitorima, ovisno naravno o naslovu koji igrate. Kartica se kao i ostale tiska na TSMC-ovih 7 nm, a podržava najnovije tehnologije poput FIdelityFX-a te DirectX RayTracinga koje zajedno mogu pružiti izniman realizam u podržanim naslovima.

Dok kartica naravno ima smanjen broj jezgri i memorije u usporedbi sa jačim modelima, radni takt joj je već u startu značajno povećan, tako da će tek trebati vidjeti konačne performanse. Radni takt se može popeti od 2.424 MHz do 2.581 MHz u standardnom radu, ako temperatura čipa to dopušta. TBP, iliti potrošnja kartice iznosi 230 W.

Cijena kartice bi u idealnim uvjetima trebala koštati 479 USD vani, odnosno oko 4.500 kuna kod nas jednom kada se uveze. Naravno, očekuujemo ogroman skok cijene radi nedostatka dostupnih količina.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD predstavio RX 6700 XT grafičku karticu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.