Xiaomi predstavio bežićno punjenje na daljinu preko Mi Air Charge tehnologije

Xiaomi predstavio bežićno punjenje na daljinu preko Mi Air Charge tehnologije

Xiaomi je predstavio bežični punjač za pametne telefone koji će u budućnosti moći puniti i druge uređaje, a koji mobitele puni na daljinu.

S obzirom da su dosadašnji punjači zathjevali da se mobitel nasloni na njih i još je trebalo pogoditi točan kontakt, ovakav udaljeni bežični način punjenja je velik korak naprijed. Trenutačno bežično punjenje na daljinu radi na 5 W.

Osnovna Mi Air Charge tehnologija Xiaomijevog punjenja na daljinu temelji se na pozicioniranju prostora i prijenosu energije. Punionica koju je Xiaomi samostalno razvio ima ugrađenih pet faznih antena koje mogu točno otkriti lokaciju pametnog telefona. Fazno kontrolno polje, sastavljeno od 144 antene, prenosi milimetarske valove izravno na telefon kroz usmjeravanje snopa.

xiaomi mi air charge 2
Xiaomi punjač ima minijaturni antenski niz s ugrađenim „antenom za određivanje položaja” i „antenskim nizom za primanje". Antena za određivanje položaja (beacon antenna) emitira informacije o položaju s niskom potrošnjom energije. Antenski niz za primanje sastavljen je od 14 antena te pretvara milimetarski valni signal kojega emitira punionica u električnu energiju kroz krug ispravljača.
Mi Air Charge Technology ima kapacitet od 5-vatnog punjenja na daljinu za jedan uređaj u radijusu od nekoliko metara. Osim toga, istovremeno se može puniti i više uređaja (svaki uređaj podržava 5 W), a čak ni fizičke prepreke ne smanjuju učinkovitost punjenja.
Ovo znači da se možete kretati po prostoriji i koristiti mobitel koji se u isto vrijeme puni, doduše budete li ga aktivno koristili, vaše će punjenje na 5 W potrajati, ali ovo je prekretnica u zanimljivom smjeru.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Xiaomi predstavio bežićno punjenje na daljinu preko Mi Air Charge tehnologije - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.