Uskoro poplava jeftinih 5G telefona, i Snapdragon 480 dolazi sa 5G modemom

Uskoro poplava jeftinih 5G telefona, i Snapdragon 480 dolazi sa 5G modemom

Qualcomm je predstavio Snapdragon 480 čipset koji dolazi s 5G modemom. To znači da će brojni jeftini i telefoni niže srednje klase uskoro dobiti dobrobiti brzog 5G-a.

Novi Snapdragon 480 dolazi s X51 modemom koji je kompatibilan s gotovo svim 5G standardima, a u testnim je uvjetima ostvatio impresivne rezultate od 2,5 Gbps downloada i 660 Mbps uploada. Isti modem ima i vrlo dobre 4G mogućnosti pa preko LTE mreže doseže 800 Mbps u testnim uvjetima. 

Dosada je serija 400 označavala prilično trome procesore iz Qualcomma, a čini se da su uz dodatak 5G modema, sada ovim low-end čipsetima dodali još neke zanimljive mogućnosti. Novi 8nm proizvodni proces omogućuje bolju energetsku učinkovitost i performanse. Ugrađeni su novi procesor i grafika na čipset i tvrtka tvrdi da će Snapdragon 480 isporučiti 100 posto bolje performanse u odnosu na prethodni model 460. Od ostalih featurea treba izdvojiti Bluetooth 5.1, podršku za WiFi 6 i podršku za QuickCharge 4+ standard. To znači da će pristupačniji telefoni sada dobivati i 5G i brzo punjenje, te bolje performanse sustava.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Uskoro poplava jeftinih 5G telefona, i Snapdragon 480 dolazi sa 5G modemom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.