Samsung povećava proizvodnju ekrana, stiže godina OLEDA u laptopima?

Samsung povećava proizvodnju ekrana, stiže godina OLEDA u laptopima?

 Samsungov odjel monitora proširuje svoju ponudu s čak deset novih OLED ekrana za laptope i očekuje ogroman rast od 500% u prodaji tih zaslona.

Već na CES sajmu od 10. siječnja vjerojatno ćemo vidjeti velik broj novih prijenosnih računala s OLED ekranimaPovećanoj potražnji za kupovinu laptopa kumovala je pandemija koja je uvelike promijenila navike i način poslovanja. Iz korejskog su proizvođača naveli kako se planira povećati raznolikost i prisutnost njihovih OLED panela u novim laptopima. Trenutačno proizvođači prijenosnika kupuju postojeće OLED 4k panele, a planira se proširivanje na druge rezolucije poput 1440p i 1080p. Osim novih rezolucija, Samsung će proizvoditi OLED ekrane veličina 13,4, 14 i 16 inča. Trenutačno Samsung isporučuje 13,3 i 15,6 inčne UHD zaslone te 13,3 inčne FullHD i 13,5'' 1440p. Sve to znači da ćemo u višoj srednoj klasi i flagship uređajima u 2021. godini imati sve više odličnih OLED ekrana koji će zamjetno unaprijediti korisničko iskustvo.
Kao i kod televizora i telefona OLED ekrani imaju žive boje, izniman prikaz crne boje i ogroman kontrast, a uz to su energetski učinkoviti. Negativna strana laptopa s OLED ekranima je visoka cijena, no većom proizvodnjom nadamo se da će se i to promijeniti u naredno vrijeme.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung povećava proizvodnju ekrana, stiže godina OLEDA u laptopima? - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.