Intelova Xe grafička kartica ponovno se pojavila na benchmark rezultatima

Intelova Xe grafička kartica ponovno se pojavila na benchmark rezultatima

Grafička kartica koja se ovoga puta pojavila na rezutatima Geekbench benchmarka poredstavlja entry-level specifikacije, kao i performanse.

Riječ je o kartici sa 1024 jezgre, brzine radnog takta od 1400 MHz, te radne memorije od 3 GB. Naravno, detaljnije specifikacije još nisu dostupne, no vjeruje se kako kartica koristi GDDR6 radnu memoriju. 

Najvjerojatnije se radi o testnim verzijama kartice, no s obzirom na to da Intel planira napokon lansirati nadolazeće PCIe grafičke kartice u 2021. godini, realno je za očekivati i učestale leakove gdje ćemo dobiti i bolji uvid u potencijalne performanse.

Na OpenCL testu kartica je dobila 9311 bodova što označava ipak neki oblik limitacije na kartici s obzirom da su "slabiji" Intelovi modeli već dobili puno bolje rezultate, uključujući mobilna rješenjea. 

U svakom slučaju, slijedeće godine vidjeti ćemo dolazak novog velikog igrača u svijet grafičkih kartica koji će sizgurno uzdrmati tržište, a najveći benefit zasigurno će imati sami kupci grafičkih kartica.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Intelova Xe grafička kartica ponovno se pojavila na benchmark rezultatima - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.