Prvi laptopi napokon sa QHD rezolucijama

Prvi laptopi napokon sa QHD rezolucijama

Ako jedna stvar na svijetu nije jasna, onda je to svakako činjenica da su laptopi skočili sa FullHD na 4K rezolucije, iako se QHD čini kao savršena zlatna sredina.

Laptopi se brzo razvijaju, no njihove dimenzije ostalu u rangu od 13 - 17 inča. Kada pričamo o rezoluciji, FullHD je često solidan na manjim zaslonima, a ujedno i manje troši kod grafičke obrade, kao i energije. No, čim želite nepto bolje, većinom je jedina opcija 4AK rezolucija koja se naravno prodaje po značajnoj premium cijeni.

2K iliti QHD iliti 2560 x 1440 piksela rezolucija doslovno je preskočena u svijetu laptopa iako po mnogima nudi savršeno od oba svijeta: visoku kvalitetu i gustoću piksela, a upola je lakše takav zaslon pokretati od 4K verzije. 

Vratimo se na novost: Eluktronics, proizvođač laptopa, prvi su uspjeli spojiti ova dva nespojiva svijeta, te nude tri nova modela laptopa dijagonale zaslona 15" te 17" rezolucije QHD. Riječ je naravno o high-end laptopima visokih performansi, te svi imaju jednake komponente što uključuje Intel Core i7-10870H procesor turbo brzine do 5 GHz, 16 GB RAM memorije u dual-channel konfiguraciji, te NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER grafičku karticu.

Sva tri imaju QHD rezoluciju te 165Hz brzinu osvježavanja. Mech model fokusiran je na performanse, Max model cilja thin-and-light skupinu, štro znači manji bateriju i nešto slabije hlađenje, dok MAX-17 verzija označava veći laptop sa 17" dijagonalom.

Riječ je naravno o kompaniji iz SAD-a, te potencijalni kupci trebaju računati i na značajnu doplatu pri uvozu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Prvi laptopi napokon sa QHD rezolucijama - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.