iPhone 12 Pro – Prvi Pogled - 5.0 out of 5 based on 1 vote
iPhone 12 Pro – Prvi Pogled

iPhone 12 Pro – Prvi Pogled

Vrijeme za testiranje

Najnoviji hit od iPhonea – 12 Pro model, stigao je i do nas. Preliven zlatnim sjajem, pogledajmo što nam prvo upada u oko uz naravno glavne specifikacije, te se pripremimo za detaljnu recenziju koja uskoro slijedi.

 

iPhone 12 Pro 8

 

Ono što će mnogi prvo zamijetiti, a ujedno je i glavna fizička razlika novog iPhonea, svakako su novi, oštri i ravni rubovi. Na prvu podsjećaju dizajnom na starije iPhone 4, a pogotovo 5 modele, no osjećaj pod rukama svakako je drugačiji s obzirom da je sada rub napravljen od čelika i poliran do zrcaljenja, a imali smo poteškoća i sa fokusiranjem kamere koliko reflektira okolinu.

 

iPhone 12 Pro 1

Takvom implementacijom ruba, iako je zaslon ostao isti, njegovi rubovi se doimaju tanjima. Moramo naglasiti i kako je naravno polirani rub magnet za packe.

Straga, dočekuju nas iste tri kamere kao na prošlogodišnjem modelu, gdje je glavna dobila malecno bolju optiku, no primjećujemo novi 3D LiDAR senzor, koji bi trebao značajno ubrzati funkciju autofokusa, kao i dubinsku analizu scene.

 

iPhone 12 Pro 9

Osim LiDAR-a dakle imamo tri 12-megapikselnih kamera različitih veličina senzora, a time i performansi. Najbolju kvalitetu dobiti ćete naravno od glavne širokokutne kamere, no uz nju se dobivaju još 2x zoom kamera te 0,5x ultraširoka kamera.

Sprijeda, standardna priča, dobivate ravan zaslon sa OLED tehnologijom vrlo visoke svjetline kako bi bio čitljiv i na suncu. Apple je puno truda uložio u točnost prikaza boja, a one se prilagođavaju ovisno o svjetlosti iz vaše okoline.

 

iPhone 12 Pro 2

No, zahvaljujući užim rubovima, zaslon mobitela sada ima dijagonalu od 6,1 inča što je mala, ali primjetna razlika kada se stavi rame uz rame prošlogodišnjeg modela. Zaslon ima rezoluciju od 1170 x 2532 piksela, a zaštićen je potpuno novim staklom koje koristi keramički sloj za umanjivanje šanse da će se ogrebati, kao i otpornost na trganje u slučaju da vam padne, do određene razine naravno.

 

iPhone 12 Pro 5

Impresivan je podatak da Apple daje jamstvo kako iPhone 12 Pro može izdržati pod vodom na dubini od 6 metara čak 30 minuta, što je napredak sa 4 metra dubine prošlogodišnjeg modela, a daleko je otporniji od Android mobitela koji se hvale sa svega 1,5 metara dubine.

 

iPhone 12 Pro 6

Sprijeda, na žalost, i dalje ostaje veliki “notch” na vrhu mobitela koji u sebi ima solidnu količinu hadrvera, mahom senzora, od kojih je vjerojatno najimpresivniji Face Unlock, sustav otključavanja koji skenira vaše lice daleko točnije i pouzdanije od klasičnog paljenja fotoaparata i procjene lica osobe za otključavanje. Vjerujemo da kao i mnogi držimo danu kako će ovo biti zadnja godina ovakve implementacije ovoga sustava.

 

iPhone 12 Pro 7

Kada pričamo o unutrašnjosti, dobivate najnoviji Appleov A14 Bionic čipset printan sa 5 nm tehnologijom i naravno rekordnim performansama, kako u CPU, tako i GPU zadacima, ali i AI akceleraciji. Apple u mobitel sada stavlja čak 6 GB radne memorije, sa većim izborom pohrane.

 

iPhone 12 Pro 4

Za kraj, bitno je i naglasiti ono što (ne)dobivate, a to su slušalice, kao niti punjač. U kutiji koja je sada nešto manja, dobiti ćete mobitel, USB C u Lightning žicu, te malen alat za važenje SIM kartice. U slučaju da vam za mobitel treba punjač, koštati će vas dodatno, ili vam treba verzija treće strane. Naglasimo da se iPhone 12 Pro može puniti maksimalnom brzinom do 20 W koristeći USB Power Delivery 2.0, ili bežično brzinom do 15 W zahvaljujući Qi fast wireless charging tehnologiji. Baterija sa kojom dolazi ima oko 2815 mAh.

Puna recenzija dolazi uskoro, pa svakako pratite naše portale.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

iPhone 12 Pro – Prvi Pogled - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.