Krenule teorije o novim Samsungovim Exynos 2100 čipsetima

Krenule teorije o novim Samsungovim Exynos 2100 čipsetima

Samsungov Exynos već neko vrijeme zaostaje za konkurencijom, ponajprije Snapdragon sustavima i ne samo po performansama, nego i featurima.

Novi flagship SoC od Samsunga trebao bi biti novi Exynos 2100, a na temelju njihovih trenutnih muka, puno se nagađa o tome hoće li uspjeti konkurirati u 2021. godini.

Glavni problem trenutnih Exynos procesora je što ne koriste najmodernije Cortex jezgre u svojim procesorima. Nedavno je ARM najavio i nove Cortex-X1 jezgre koje bi trebale imati značajno bolje performanse od dosadačnjih ARM sustava. QUalcomm je naravno najavio da će njihov Snapdragon 875 naravno koristiti prilagođenu Cortex-X1 jezgru.

Tako se sada nagađa hoće li Samsung također pratiti moderne performanse, ili opet kasniti jednu generaciju. Prema prvim benchmarcima koji su izašli, izgleda kako bi i Exynos ipak mogao doći sa Cortex-X1 jezgru u 1+3+4 konfiguraciji, gdje je jedna najjača, tri snažne, te četiri slabe jezgre.

Drugi detalj je grafička komponenta, a za Exynos 2100 se smatra kako će doći sa ARM Mali-G78 grafičkim ssutavom sa 14 jezgri. Vjeruje se da će performanse biti vrlo blizu Snapdragon Adreno 660 grafičkom sustavu, te bi Samsung i na ovom dijelu mogao smanjiti trenutne nedostatke.

Službena prestavljanja obje kompanije očekuju se u bliže vrijeme sa naravno više detalja.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Krenule teorije o novim Samsungovim Exynos 2100 čipsetima - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.