VIDI 295 na kioscima: Koji je tablet apsolutno najbolji? Test 10 top pametnih telefona - 5.0 out of 5 based on 1 vote
VIDI 295 na kioscima: Koji je tablet apsolutno najbolji? Test 10 top pametnih telefona

VIDI 295 na kioscima: Koji je tablet apsolutno najbolji? Test 10 top pametnih telefona

U troboju najboljih tableta za pomoć smo zatražili ilustratoricu iz Gamechuck gaming studija. Usporedili smo 10 flagship telefona u novom broju i saznali sve o kvantnom internetu Ruđerovaca...

Novo godišnje doba, osim novog vremena, novih temperatura i novih epidemioloških mjera donosi i novi broj časopisa VIDI 295 koji možete pronaći na svim kioscima u zemlji.

 

Vidi 295 naslovnica

Glavna hardverska tema novog broja donosi vam veliki usporedni test mobitela koji smo nazvali "Mobilni Grand Prix", jer ćete u njemu pronaći testove pravih "bolida" u svijetu pametnih telefona. Testirali smo deset najboljih mobitela na tržištu u najvišem i srednjem razredu i detaljno usporedili njihove značajke po performansama, kvaliteti kamera, zaslona i naprednim mogućnostima koje ih izdvajaju iz nižih segmenata.

 

VIDI 295 2

Još jedna hardverska tema koja bi vas mogla jako zanimati je "Troboj tableta" u kojoj smo usporedne testove izveli na malo opširniji način nego što je to uobičajeno. Željeli smo provjeriti koliko su Samsung Galaxy S7+, Apple iPad Pro i Huawei MatePad Pro kvalitetni za potrebe grafičkog dizajna video igara. Stoga smo angažirali hrvatski game developerski studio Gamechuck da nam pomogne u tome, obzirom da su njegove igre poznate po tome što sadrže fenomenalnu rukom crtanu grafiku. Gamechuckova animatorica, koja je ujedno i akademska slikarica, isprobala je navedene tablete na specifičan način, pa ćete saznati koliko su kvalitetni kao grafički tableti.

 

VIDI 295 4

Kao što to vjerojatno dobro znate, Nvidia je izbacila nove grafičke kartice serije RTX 3000, koje su se razvijale pod kodnim imenom Ampere. Grafičke kartice koje su, prvenstveno zbog preprodavača na crno rasprodane u prvoj sekundi izlaska u prodaju, donose najjače grafičke čipove na tržištu. U našoj temi Nvidia RTX 3000 saznat ćete sve detalje o RTX 3090, RTX 3080 i RTX 3070 te čuti naše mišljenje o tome mogu li opravdati ogroman hype koji ih prati.

 

VIDI 295 3

Cool tech priča novog Vidija odvela nas je na Institut Ruđer Bošković, gdje smo posjetili hrvatske kvantne fizičare koji su kao dio međunarodnog tima znanstvenika otkrili i eksperimentalno realizirali kvantnu komunikacijsku mrežu s više korisnika koju je nemoguće špijunirati. Njihov veliki uspjeh na polju sigurne kvantne komunikacije odjeknuo je širom znanstvenog svijeta, a mi smo s njima porazgovarali i obišli laboratorije i radionice u kojima se stvara kvantni internet budućnosti.

 

VIDI 295 5

I ovaj mjesec vam donosimo PC Play gaming special u kojem ćete pronaći recenziju Serious Sama 4, najnovijeg pucačkog naslova hrvatskog Croteama. U temi broja PC Play donosi i veliku usporedbu najnovije generacije Sonyevih i Microsoftovih high-end igraćih konzola PlayStation 5 i Xbox Series X, a tu je i popis 10 najiščekivanijih next-gen igara.

 

VIDI 295 10

U novoj VIDI X How-To radionici posvećenoj projektima izrađenim korištenjem VIDI X mikroračunala saznat ćete kako smo VIDI X-om nadogradili robota gusjeničara kojeg smo od milja zvali "tenkićem".

 

VIDI 295 7

VIDI 295 donosi i poseban prilog VIDI.edu u kojem ćete saznati tko u Hrvatskoj školuje studente za buduća tech zanimanja u najuspješnijih hrvatskim tehnološkim tvrtkama. Napravili smo tradicionalni pregled najboljih studijskih programa koji možda izrode sljedeći Nanobit, Infobip ili Rimac Automobile.

 

VIDI 295 8

Jedan od najvećih sajmova potrošačke elektronike na svijetu, IFA 2020. u Berlinu, prvo je poznato tehnološko događanje nakon izbijanja COVID-19 pandemije i lockdowna, koje je otvorilo svoja vrata. omogućivši fizički pristup posjetiteljima, iako je njih drastično manje. Mi smo se također našli u društvu odabranih pa vam donosimo reportažu iz Berlina.

 

VIDI 295 IFA 2020

Dakako, u novom Vidiju donosimo i brojne druge sadržaje koji uključuju pojedinačne testove hardvera, pregled najvažnijih vijesti iz IT svijeta, Događaj mjeseca o prodaji hrvatskog Nanobita za ogromne novce, temu o programiranju MYSQL-a, Vidi doktor i novu kolumnu našeg Space Geeka Miroslava Ambruša-Kiša Maka. VIDImo se!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

VIDI 295 na kioscima: Koji je tablet apsolutno najbolji? Test 10 top pametnih telefona - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.