Top 5 featura novog Samsung Galaxy Z Fold2 smartphonea - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Top 5 featura novog Samsung Galaxy Z Fold2 smartphonea

Top 5 featura novog Samsung Galaxy Z Fold2 smartphonea

Novi Samsungov premium mobitel izašao je na tržište, a njegov jedinstven dizajn otvorio je nova vrata brojnim mogućnostima. Koje nove feature donosi i što nam najviše upada u oko, sveli smo na pet točaka.

Samsungov Galaxy Z Fold2 družio se sa nama dovoljno dugo da upoznamo sve njegove prednosti i mane. Dok se apsolutno radi o vrhunskom mobitelu po specifikacijama, sa sobom donosi vrlo visoku cijenu, kao i tehnologije u koje tek trebamo steći povjerenje.

 

1. Unaprijeđen dizajn

Možda se na prvu ne čini kao da se puno toga promijenilo između dvije generacije Fold mobitela, no jednom kada smo ga probali, doimalo nam se kao da je prva verzija bila “beta test”, a ovo je pravi proizvod. Mobitel je ovoga puta lakši i tanji, rubovi su također stanjeni bez puno plastike, a glavnu riječ preuzima nova šarka koja se brine za presavijanje mobitela.

 

Galaxy Z Fold2 dodatne 8

Dok se i dalje zaslon ne smije potpuno spljoštiti, prvi Fold imao je dvije čvrste lokacije: otvoren ili zatvoren. Naravno, prašina i voda su također biti problem, jer se često brzo pojavilo krckanje od sitnog pijeska. Novi Fold2 ima jaču šarku koja mobitel može držati otvoren pod gotovo bilo kojim kutom između potpuno otvorenog i zatvorenog. To je softverskoj strani dalo dodatnih mogućnosti za unaprjeđenje rada, jer sada mobitel možete imati i stabiliziran na površini pod pravim kutom.

 

2. Bolji ekran(i)

Zasigurno najupečatljiviji feature svakako je zaslon FOld2 mobitela. No, ne zuaboravimo da ih on ima dva, jedan izvana i jedan iznutra. U novom modelu oba su značajno poboljšana što bi se svakako zainteresiranima trebalo dopasti. Dok je vanjski zaslon na prvom modelu bio funkcionalan, bio je i vrlo malen te je ljudima više bio za prikaz obavijesti, nego obuvanje neke radnje. Sada se to promijenilo jer je vanjski zaslon sada “od ruba do ruba”, a jedino ga selfie kamera na vrhu ometa.

 

Galaxy Z Fold2 dodatne 3

Zaslon koristi AMOLED tehnologiju te je u potpunosti funkcionalan, doslovno nije potrebno niakda niti otvoriti mobitel. No, onda biste si oduzeli privilegiju kupnje ovakvog mobitela, jer upravo je unutarnji zaslon dragulj ovog primjerka. Jednom otvoren, unutarnji zaslon sjaji u svoj svojoj Dynamic AMOLED 2x ljepoti i 7,6 inčnoj dijagonali. Naravno, dolazi i sa 120 Hz brzinom osvježavanja, tako da ćete brzo surfati sa vrhunskim prikazom slike.

I dalje ima malenih minusa, poput osjetljivosti i potrebne pažnje oko korištenja, no nismo imali problema već nakon sat vremena tipkanja jer se na zaslon lagano naviknuti.

 

3. Snažan sustav kamera

 Kamere na ovom modelu mogu se mjeriti sa S20 verzijom samsungovog mainstream flagshipa. Nemaju vrhunske performanse “Ultra” modela, no za takve kamere bi trebalo i više prostora u samom mobitelu. Dobivate sustav od pet kamera, tri glavne straga i dvije selfie, tako da u svakom načinu rada možete uslikati sebe ili okolinu. Naravno, osim klasičnog načina fotografiranja i snimanja, kada je mobitel otvoren, u apliakciji dobivate novi gumb koji pali prednji zaslon i prikazuje sadržaj kamere.

 

Galaxy Z Fold2 dodatne 345

Tako možete lagano opaliti selfie sa puno jačom glavnom kamerom, a ako slikate nekoga drugoga, oni mogu vidjeti kako će izgledati pa se i po tome prilagoditi za slikanje. Dobivate glavnu kameru sa najvećim senzorom, Ultraširoku kameru standardnih performansi, te 2x telefoto kameru za približavanje scene. Ako nema dovoljno svijetla, slika se sa 2x zoom kamere prebacuje na glavnu i softverski približi, jer glavna kamera radi bolje noću.

Dvije selfie kamere su istih performansi, te će vam pružiti vrlo oštre selfije.

 

4. Apsolutan hardver

Nije čudo da je ovakav mobitel naoružan svime što mu treba. Tu je Qualcommov Snapdragon 865 Plus, SoC koji osigurava rad mobitela bez ikakve stanke, kakav god zadatak mu dali. Dapače, može vrtjeti do tri aplikacije na zaslonu istovremeno, zahvaljujući Samsungovom optimiziranju Androida.

 

Screenshot 20200928 144630 AnTuTu Benchmark

Uz procesor tu je 12 GB brze RAM memorije, te sukladno tome i 256 GB brze UFS 3.0 pohrane. Sve to na životu drži baterija od 4.500 mAh sa čijim smo performansama vrlo zadovoljni. Dok je njeno punjenje značajno sporije od drugih flagship mobitela, traje također značajno dulje od bilo kojeg Samsungovog flagshipa na našim prostorima koji koriste Exynos čipset od Samsunga.

Mobitel je i future-proofan sa 5G mmrežnim sustavom, a ima opciju instalacije i eSim kartice. Može se puniti i bežično, no snagom od 9 W, punjenje će ipak potrajati.

 

5. Softverske nadogradnje

Sva priča oko novog dizajna bila bi besmislena da se Samsung nije potrudio da ponudi ekstra feature unutar svojeg ekosustava. Tako imate opciju da kada je veliki zaslon otvoren sve bude rašireno preko njega (ovisno o aplikacijama), ili da se mobitel potrudi prikazati više sadržaja. U drugom slučaju, ako aplikacija ima tu opciju, biti će prikazana kao da je na pravom tabletu, umjesto na mobitelu. Smatramo da upravo onda ovaj mobitel zasjaji i da se njegov prostor može iskoristiti.

 

Galaxy Z Fold2 dodatne 12

Osim toga, tu je i novi Flex Mode, koji koristi činjenicu da se ekran može držati polusavijen za korištenje. Ovdje, ovisno o aplikaciji, dio sadržaja odlai na gornju polovicu mobitela, dok doonja najčešće služi za navigaciju. To se najbolje vidi kod aplikacije za kamere koja trenutni pogled ima na gornjoj polovici, dok su kontrole i prošle slike prikazane dolje.

Google i Microsoft također prilagođavaju svoje apliakcije novom dizajnu, a vjerujemo da će se pridružiti i druge moderne aplikacije i brendovi.

 

Ako vas zanimaju dodatni detalji oko novog Samsung Galaxy Fold2 5G mobitela, svakako pročitajte našu detaljnu recenziju ovdje.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Top 5 featura novog Samsung Galaxy Z Fold2 smartphonea - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.