IFA 2020: LG kompletno integriran u moderan dom

IFA 2020: LG kompletno integriran u moderan dom

Svi tehnološki divovi trenutno su fokusirani na bežičnu povezanost sa korisnicima i svojim uređajima.Dok primjerice Qualcomm ima fokus na dovođenje interneta bežično do vaših vrata, LG je spreman preuzeti priču unutar vaše kuće.

Pohvalili su se da su jedina kompanija koja gotovo u potpunosti može opskrbiti vašu kuću pametnim IoT uređajima, od frižidera i perilica, do solarnih panela i grijača vode.

 

lg 1

Takva ponuda jednostavno je potrebna prije realizacije njihove vizije koju su sada i predstavili: LG ThinQ Home. U suštini, radi se o nadzornom sustavu, no ne od provale. Riječ je o nadzornoj ploči koja je povezana sa svim drugim LG uređajima, a naravno očekuje se da je riječ o svim elektroničkim napravama u kući.

 

lg 4

Predstavljen je kao veliki zaslon sakriven iza naizgled običnog ogledala. Njime možete dobiti općenite informacije o vašem domu i stanju sustava, a sastoji se i od mape uređaja podijeljenih na katove doma.

Odavde jednostavno možete svime upravljati te iz daljine paliti ili gasiti nepotrebne sustave, od rasvjete, grijanja i klimatizacije, do primjerice zastora.

 

lg 2

Sustav vas također obavještava o energetskom stanju doma, potrošnji, te potencijalnim uštedama pomoću prijedloga o gašenju nekih uređaja.

Pomoću, odnosno zahvaljujući OLED tehnologiji, zasloni se sada mogu stavljati i kao staklo na prozore na čijoj površini lagano korisnicima daju zanimljive podatke, kao naravno i razne efekte.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.