IFA 2020: LG kompletno integriran u moderan dom

IFA 2020: LG kompletno integriran u moderan dom

Svi tehnološki divovi trenutno su fokusirani na bežičnu povezanost sa korisnicima i svojim uređajima.



Dok primjerice Qualcomm ima fokus na dovođenje interneta bežično do vaših vrata, LG je spreman preuzeti priču unutar vaše kuće.

Pohvalili su se da su jedina kompanija koja gotovo u potpunosti može opskrbiti vašu kuću pametnim IoT uređajima, od frižidera i perilica, do solarnih panela i grijača vode.

 

lg 1

Takva ponuda jednostavno je potrebna prije realizacije njihove vizije koju su sada i predstavili: LG ThinQ Home. U suštini, radi se o nadzornom sustavu, no ne od provale. Riječ je o nadzornoj ploči koja je povezana sa svim drugim LG uređajima, a naravno očekuje se da je riječ o svim elektroničkim napravama u kući.

 

lg 4

Predstavljen je kao veliki zaslon sakriven iza naizgled običnog ogledala. Njime možete dobiti općenite informacije o vašem domu i stanju sustava, a sastoji se i od mape uređaja podijeljenih na katove doma.

Odavde jednostavno možete svime upravljati te iz daljine paliti ili gasiti nepotrebne sustave, od rasvjete, grijanja i klimatizacije, do primjerice zastora.

 

lg 2

Sustav vas također obavještava o energetskom stanju doma, potrošnji, te potencijalnim uštedama pomoću prijedloga o gašenju nekih uređaja.

Pomoću, odnosno zahvaljujući OLED tehnologiji, zasloni se sada mogu stavljati i kao staklo na prozore na čijoj površini lagano korisnicima daju zanimljive podatke, kao naravno i razne efekte.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

IFA 2020: LG kompletno integriran u moderan dom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.