5 najzanimljivijih detalja novog Samsung Note20 Ultra mobitela

5 najzanimljivijih detalja novog Samsung Note20 Ultra mobitela

Note20 Ultra došao je na velika vrata te se od novog Samsung flagship modela puno očekuje.

U moru novotarija, odabrali smo pet najupadljivijih detalja novog sustava.

 

1. Dizajn

Note serija poznata je po svojim oštrim kutovima, a to se ne mijenja ni na novom Note20 Ultra modelu. Izgled mobitela daje mu priliku da ogroman 6,9 inčni zaslon upakiraju u minimalno kućište. 

Galaxy Note20 Ultra 24

Rubovi zaslona jedva se primijete što mu svakako pridodaje premium izugledu. Straga, čeka vas novi dizajn u obliku brušenog stakla, barem kod mistično brončane verzije. Mobitel je relativno tanak sa 8 mm debljine, no zato se morao dodatno ispupčiti sustav kamera.

 

2. Zaslon

Zaslon Note20 Ultra mobitela možda je i najveći tehnički napredak. Možemo sa pouzdanjem reći da je potpuno vidljiv i na ljetnom popodnevnom suncu zahvaljujući novoj AMOLED generaciji koja u automatskom načinu rada dostiže 1000 mitsa svjetline.

Galaxy Note20 Ultra 1 23

Kod prikaza HDR sadržaja, dio zaslona može skočiti i do 1.500 nitsa svjetline prema Samsungovim izjavama. Naravno, kao i kod S serije u FullHD rezoluciji možete odabrati 120 Hz osvježavanje.

 

3. S Olovka

Samsung je puno pažnje dao olovci koja je svojevrsni simbol Note serije mobitela od Samsunga. S Pen sada ima puno brži odaziv za vrijeme pisanja po zaslonu, te su ga smanjili na 9 ms što je dovoljno brzo za realističan efekt pisanja.

Galaxy Note20 Ultra 22

Uz to, olovka sada ima i velik broj zračnih gesti koje su ioli unaprijed podržane od strane aplikacija, ili sami možete postaviti što rade za koju aplikaciju. Dodan je i niz manjih funkcionalnosti te sada olovka može značajno ubrzati neke radnje, ako se izbvježbate naravno.

 

4. Samsung DeX

Samsung je sa svojim Desktop eXperiencom postigao upravo to - Androidu dao horizontalnu svrhu i namjenu koja mu toliko nedostaje. DeX je sa generacijama postajao sve moćniji, tako da ga današnji Note uređaji vrte bez problema.

note20 dex

No, važnije od performansi svakako je novost da se od sada DeX može dijeliti sa kompatibilnim televizorima ili monitorima bežično. Tako možete lagano proširiti radni prostor, uključiti miš i tipkovnicu, te imati prijenosni ured gdje god se nalazili.

 

5. Gaming

Note mobiteli možda nisu najpoznatiji gaming uređaji, no svakako valja spomenuti suradnju sa Microsoftom koja vam uz mjesečnu gaming pretplatu sada nudi i gaming na mobitel gdje god se nalazili.

note20 xbox

 

Podsjetimo, Microsoft XBox Game Pass, osim otključavanja velikog izbora igara na konzoli, ima jednak efekt i na računalne igre, a sada i na Samsung mobitele.

 

Usput, detaljnu recenziju novog Samsung Galaxy Note20 mobitela svakako pročitajte u našoj detaljnoj recenziji.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

5 najzanimljivijih detalja novog Samsung Note20 Ultra mobitela - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.