NVIDIA pustila najavni video prije predstavljanja nove generacije RTX 3000 grafičkih kartica - 5.0 out of 5 based on 1 vote
NVIDIA pustila najavni video prije predstavljanja nove generacije RTX 3000 grafičkih kartica

NVIDIA pustila najavni video prije predstavljanja nove generacije RTX 3000 grafičkih kartica

Na novoj Ampere arhitekturi

NVIDIA će 1. rujna predstaviti nove grafičke kartice na Ampere arhitekturi, a sada je potvrdila leakove koji pokazuju veći fokus na hlađenje i prelazak na jedan 12 pinski konektor.

Početak rujna predviđen je za predstavljanje nove generacije NVIDIA grafičkih kartica RTX 3000, a jedan od dva najveća imena u GPU industriji pustio je kratki video u kojem se govori o dizajnu. U međuvremenu se i na Twitteru pojavila fotografija s ogromnom grafičkom karticom koja zauzima do tri PCIe slota.

Iako to nije navedeno u videu niti opisu, najvjerojatnije se radi o velikom modelu RTX 3090. Za detaljnije specifikacije NVIDIA ipak čeka glavni event za par dana, no ono što se vidi je prelazak na jedan 12 pinski konektor umjesto dva 8 pinska kao na dosadašnjim high-end modelima.

Velik naglasak kroz cijeli teaser video s NVIDIA inženjerima stavljen je na hlađenje koje je nanovno osmišljeno za novu seriju ili se barem tako najavljuje.
Nove NVIDIA kartice bit će proizvedene na Nvidia će 1. rujna predstaviti nove grafičke kartice na Ampere arhitekturi, a sada je potvrdila leakove koji pokazuju veći fokus na hlađenje koja je već viđena na A100 grafičkim karticama za podatkovne centre.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

NVIDIA pustila najavni video prije predstavljanja nove generacije RTX 3000 grafičkih kartica - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.