Samsung predstavio nove Galaxy Tab S7 i S7+ tablete - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Samsung predstavio nove Galaxy Tab S7 i S7+ tablete

Samsung predstavio nove Galaxy Tab S7 i S7+ tablete

Nedavni Galaxy Unpacked event dao je priliku brojnim novim Samsung uređajima da zasjaje na podiju. Među njima su i novi tableti u Galaxy Tab S seriji.

Novi tableti vrhunskih performansi

Ponovno je krenuo hype oko zamjene laptopa sa tabletima. Proizvođači na to reagiraju lansiranjem tableta sa vrhunskim performansama, te je sada na tržištu da odluči mogu li ovi tableti uistinu zamijeniti laptope.

Riječ je o dva modela: Galaxy Tab S7 i Galaxy Tab S7+ verzijama. Hardverski su gotovo jednaki, te im se glavna razlika nalazi u veličini, a samim time i zaslonima.

 

tab s7 1

Oba tableta dolaze sa Qualcommovim najnovijim Snapdragon 865+ procesorima koji za najzahtjevnije zadatke imaju brzine i do 3,09 GHz. Naravno, tu je i moćan grafički sustav u obliku Adreno 650 čipseta.

Kod nas su za prednaruđbu dostupni modeli sa 128 GB pohrane što znači i 6 GB radne memorije, no ako se dočepate modela sa većom pohranom imati ćete i 8 GB radne memorije. Pohrana je proširiva MicroSD karticama.

Dok radi veličine imaju i različite baterije: S7 dolazi sa 8.000 mAh, a S7+ sa 10.090 mAh, oba tableta mogu se puniti vrlo velikom brzinom do 45 W.

 

Tu su i neke razlike, pa počnimo od samih veličina i zaslona. 

Galaxy Tab S7 ima dijagonalu od 11 inča te rezoluciju od 1600 x 2560 piksela, iliti QHD+ zaslon. Uz osvježavanje od 120 Hz, imajte na umu da se koristi dobra stara IPS tehnologija. To znači malo snažnija potrošnja baterije i nešto slabije vizualne performanse u usporedbi sa AMOLED zaslonom, pogotovo kod tamnih boja. Pitanje je i hoće li tablet imati problema sa neujednačenim pozadinskim osvjetljenjem.

Senzor otiska prsta na ovom modelu nalazi se sa strane kućišta, te ima klasično vrlo brzo otključavanje. Straga dobivate dvije kamere, glavnu od 13 megapiksela te ultraširoku od 5 megapikslea. S obzirom da se radi o vrlo malenim senzorima, ne očekujte kvalitetu slika kao na mobitelima.

 

tab s7 2

Dolazi i sa četiri zvučnika koji su bili impresivni u prošloj generaciji te očekujemo jednaku kvalitetu i ovdje. Kod kupnje imate opciju birati samo Wifi verziju ili pak onu koja ima i 4G povezivost. Naravno, podržava i Samsungov S Pen za dodatne funkcije i pristupačnost. Brzi punjač se naravno prodaje odvojeno.

 

Sa druge strane, Galaxy Tab S7+ dolazi sa boljim zaslonom. S obzirom da ima veću dijagonalu od 12,4 inča, povećana je i rezolucija na 2800 x 1752 piksela. Ovaj model dolazi sa Super AMOLED zaslonom koji će naravno impresionirati svojom kvalitetom i preciznošću.

Senzor otiska prsta kod ovog modela nalazi se ispod zaslona kao i kod njihovih modernih mobitela. Kamere su jednake kao i na S7 modelu sa standardnom 13 megapikselnom i ultraširokom od 5 megapiksela. Oba uređaja dobivaju i selfie kameru od osam megapiksela.

 

tab s7

Ovaj model također dolazi samo sa 128 GB pohrane, no možete birati između WiFI i 5G povezivosti. 

Velika baterija i Samsungov već poznati DeX koji pruža Desktop Experience na tabletu osigurati će vam priliku da zamijenite radni laptop ovim tabletom. Imajte na umu da se brzi 45 W punjač kao i ostali dodaci prodaju zasebno.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung predstavio nove Galaxy Tab S7 i S7+ tablete - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.