Novi Dell XPS desktopi s desetom generacijom Intel procesora i manjim kućištem

Novi Dell XPS desktopi s desetom generacijom Intel procesora i manjim kućištem

Iako nas XPS linija više asocira na laptope u kojima donosi high-end dizajn i specifikacije, Dell ima i desktop računala pod istim brendom. Nova redizajnirana XPS računala dolaze u manjem kućištu i s novim Intelovim procesorima desete generacije.


Malo kućište od 19 litara smanjeno je za 20mm po visini i ukupno računalo ima nevelikih 3,6 kilograma.
Dell se odlučio za Intelove procesore u XPS seriji, pa u konfiguracijama možete dobiti od i3 sve do desetojezgrenog i9 procesora.
Za početnu cijenu od 649 dolara dobit ćete skromnu konfiguraciju s Intel Core i3, 8 GB radne memorije i terabajtnim klasičnim hard diskom. U 2020. godini ne vidimo puno korisnika koji bi kupili računalo bez SSD-a. Naravno, XPS konfiguracije dolaze sa SSD podrškom samo uz više cijene. Konfiguracija se može podesiti do već spomenutog i9 procesora, grafičkih kartica u rasponu od Nvidia GeForce GTX 1650 do RTX 2060 Super modela. XPS može dolaziti s do 128 GB radne memorije, a najviša moguća cijena je 2659 dolara. 

dell xps desktop2
Ideja XPS-a je imati lako nadogradiv sustav. Od napajanja možete birati 360 ili 500 W, četiri mjesta za spremišni prostor i tri PCIe slota za proširenje. Za hlađenje se koriste ventilatori s podesivom brzinom okretanja, dok među 10 USB portova ima i USB 3.1 Type-C na prednjem panelu.
U budućnosti se očekuje podrška za Nvidia RTX 2070 i AMD Radeon RX 5600 grafičke kartice.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi Dell XPS desktopi s desetom generacijom Intel procesora i manjim kućištem - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.