LG predstavio niz novih televizora za 2020. godinu

LG predstavio niz novih televizora za 2020. godinu

LG Electronics (LG) započinje distribuciju svoje nove linije televizora za 2020. godinu u Hrvatskoj.

Modeli iz novog portfelja uključuju televizore sa stvarnom 8K kvalitetom slike, kao i vrhunske OLED modele za 2020. godinu s jedinstvenim dizajnom. Modeli OLED serija CX i GX, kao i modeli premium LCD televizora iz kategorije NanoCell od početka lipnja će biti dostupni u domaćim trgovinama, dok se modeli iz OLED serija ZX i WX očekuju do kraja mjeseca.

 

LG NanoCell TV Nano99 1 1

Serija GX Gallery ima izuzetno tanko kućište što je moguće zbog tehnologije OLED displeja: panel ne treba zasebno pozadinsko osvjetljenje, jer pikseli sami emitiraju svjetlost. Zbog toga je moguće da 65-inčni televizor GX Gallery ima debljinu od samo 20 mm i za rad mu nije potrebna zasebna upravljačka kutija. Stalak televizora nalazi se na stražnjem dijelu TV-a i neprimjetno se spušta prema zidu.

Još jedna novost je 48-inčni model iz serije CX s dizajnom bez okvira. Ovaj uređaj označava potpuno novu veličinu displeja u OLED portfelju i može se jednostavno integrirati u bilo koji interijer.

 

LG 2020 GX 2

Zbog detalja prikaza i jasnoće slike, serija televizora ZX jedna je od najuzbudljivijih inovacija u novom portfelju, a stvarni tj. Real 8K OLED televizori (modeli 88 OLED ZX i 77 OLED ZX) uskoro će biti dostupni i u Hrvatskoj.

Ovi televizori nude četiri puta veću razlučivost od 4K i šesnaest puta veću razlučivost od Full HD-a. Stvarno 8K iskustvo je jamstvo da svi televizori prelaze strogi industrijski standard koji je postavila američka organizacija Consumer Electronics Association (CTA) kao službeni standard industrije za 8K Ultra HD proizvode i usluge.

LG-eva premium obitelj LCD TV-a, kategorije NanoCell, također će se proširiti s tri stvarna 8K modela (75 i 65-inčne dijagonale u seriji Nano99 te 65-inčna u seriji Nano95), te će svi, kao i OLED proizvodi, nositi logotip CTA 8K UHD.

 

LG 2020 CX

Većina LG OLED televizora za 2020. godinu i 8K NanoCell televizora imaju treću generaciju α (Alpha) 9 procesora s umjetnom inteligencijom. Procesor α9 Gen 3 nastavlja se na ranije LG-eve procesore, ali dodatno poboljšava kvalitetu slike i zvuka filmova, sporta, igara te drugih vrsta sadržaja uz još snažnije procesiranje i naprednije algoritme dubokog strojnog učenja.

Televizori s procesorom α9 Gen 3 podržavaju najnovije HDMI specifikacije, uključujući eARC i ALLM, za bolju kvalitetu zvuka i uglađen prikaz pokreta kod gaminga. LG 8K modeli također mogu reproducirati izvorne 8K sadržaje putem HDMI i USB digitalnih ulaza.

Podržavaju brojne kodeke, uključujući HEVC, VP9 te AV1 koji preferiraju YouTube i drugi veliki pružatelji usluga streaminga. LG 8K televizori su u mogućnosti reproducirati streaming 8K sadržaja prikazujući 60 sličica u sekundi, ali i prikazivati 8K 60P snimke preko HDMI-a.

 

LG 2020 ZX 2

Podržavaju Dolby Vision IQ i UHD Alliance Filmmaker Mode™, filmovi se na LG OLED televizorima prikazuju upravo onako kako su to njihovi autori i zamislili.

LG OLED televizori za 2020. godina s novim gaming značajkama savršen su izbor za ljubitelje videoigara. LG je prvi proizvođač koji je službeno proizveo televizor kompatibilan s tehnologijom NVIDIA G-SYNC, a ove godine predstavlja čak 12 novih OLED modela koji podržavaju ovu gaming tehnologiju.

G-SYNC osigurava da se brzina osvježavanja televizora prilagodi osvježavanju slike sa spojenog uređaja, tako da se grafika savršeno prikazuje na TV zaslonu.

 

LG 48 inch OLED TV 01 scaled

LG-evi novi modeli televizora dolaze na hrvatsko tržište tijekom lipnja po sljedećim preporučenim maloprodajnim cijenama u kunama:

OLED48CX3LB.AEU: 11.999 kn

OLED55CX3LA.AEU: 13.499 kn

OLED55GX3LA.AEU 17.999 kn 

OLED65CX3LA.AEU 20.999 kn

OLED65WX9LA.AEU 38.999 kn 

OLED77CX3LA.AEU 45.999 kn

OLED77GX3LA.AEU 48.999 kn

OLED77ZX9LA.AEU 134.999 kn

OLED88ZX9LA.AEU 214.999 kn

 

 

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG predstavio niz novih televizora za 2020. godinu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.