Problemi s igrama za nadolazeći Xbox Series X? Konzola će se predstavit kako je i planirano - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Problemi s igrama za nadolazeći Xbox Series X? Konzola će se predstavit kako je i planirano

Problemi s igrama za nadolazeći Xbox Series X? Konzola će se predstavit kako je i planirano

Problemi u proizvodnji hardvera zbog epidemije korona virusa izgleda neće pogoditi najavljenu novu generaciju Xbox Series X konzole.

Gostujući na emisiji CNBC televizije, voditelj Xbox odjela Phil Spencer naglasio je kako zasada sve ide prema planu proizvodnje što se tiče same kozole i ona bi trebala biti na tržištu pred kraj godine, otprilike u isto vrijeme kada se očekuje i izlazak najvećeg rivala Playstationa 5.
Međutim, nije sve tako bajno, pa je Phil Spencer naglasio kako nije siguran da će za lansiranje novog Xboxa biti spremni igrači naslovi, upravo zbog velikih timova i pandemije. Nije pojasnio misli li pri tome na vanjske studije ili vlastitu proizvodnju igara. Podjsetimo, Microsoft je pruzeo četiri gaming studija Ninjy Theoriy, Plaground Games, Undead Labs i Compulsion Games. Među igrama koji ovi studiji imaju iza sebe su popularni naslovi poput Forza serijala, State of Decay i Heavenly Sword.
Prvi video gameplaya na novoj konzoli trebali bi vidjeti 7. svibnja, a brojni su developeri u razvoju igara za novu konzolu. Samo je Ubisoft najavio naslove poput Rainbow Six: Quarantine i Watch Dogs Legion. S obzirom da će konzola biti kompatibilna sa starijim igrama, čini se da ipak problem oko broja igara na lansiranju ne bi trebao biti preizražen.
Novi Xbox Series X imat će inače nešto veće dimenzije u koje će se ugurati osmojezgreni custom procesor AMD Zen2 arhitekture koji će kucati na 3,8 GHz. Za grafiku će se brinuti 52-jezgrena grafička kartica sa snagom od 12 teraflopsa. Tu će bit još 16 GB radne memorije i terabajtni SSD, pa će konačno vrijeme učitavanja igara biti brže. Microsoft je najavio mogućnost igranja 4K igara u 60FPS-a, a na nižim rezolucijama i do 120 FPS-a. Bit će podržan Ray tracing i Quick Resume tehnologija koja omogućuje sustavu da bude na čekanju u više igara odjednom, pa će se moći vrlo brzo nastaviti s igranjem tamo gdje se stalo.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Problemi s igrama za nadolazeći Xbox Series X? Konzola će se predstavit kako je i planirano - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.