AMD se okreće i budget segmentu sa nadolazećim Ryzen 3 procesorima i B550 pločama

AMD se okreće i budget segmentu sa nadolazećim Ryzen 3 procesorima i B550 pločama

Već dugo čitamo kako AMD osvaja tržište od Intela zahvaljujući vrhunskim procesorima u top segmentu.

No, mnogi od nas uopće takve procesore ne treba s obzirom na posao koji obavljamo od kuće, gaming te naravno multimediju.

AMD tako svoju ponudu treće generacije započinje od Ryzen 5 3600 procesora koji sa svojom mid-range cijenom i performansama koje većina korisnika ne može iskoristiti ostavlja vakuum u tržištu.

 

Najnoviji leak najavljuje ponovni izlazak Ryzen 3 kategorije, ovoga puta u seriji 3000. Naime riječ je navodno o Ryzen 3 3300X te Ryzen 3 3100 procesorima. 

Idealna su opcija za gaming s obzirom da nude četiri fizičke jezgre koje sa multithreadingom imaju do osam threadova. Ryzen 3 3300 imati će maksimalnu brzinu od 4,3 GHz, dok će model 3100 navodno imati brzine do 3,9 GHz.

 

Osim većih brzina u usporedbi sa prošlom generacijom, novi procesori imaju multithreading, kao i 18 MB cache memorije što je značajno više nego 10 MB od prošle generacije.

Procesori će imati TDP od 65W, a trebali bi imati cijenu ispod 150 doara za američko tržište.

 

Sigurno slučajno, no ovih dana su krenule i glasine o nadolazećim mainstream B550 matičnim pločama. Do sada su kao i procesori, bile dostupne samo skupe high-end X570 ploče za najnovije AMD procesore, no sa dolaskom B550 modela, cijeli build postaje značajno povoljniji.

Procesori se očekuju za koja dva mjeseca na tržištu, a donose bolju I/O konektivnost, iako vjerojatno neće imati PCIe 4.0 mogućnosti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD se okreće i budget segmentu sa nadolazećim Ryzen 3 procesorima i B550 pločama - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.