Sony otkrio kako će izgledati PlayStation 5 DualSense kontroler

Sony otkrio kako će izgledati PlayStation 5 DualSense kontroler

Sony je na svom blogu otkrio kako će izgledati novi kontroler za nadolazeću igraću konzolu PlayStation 5.

Iz Sonyja kažu kako su željeli zadržati sve ono zbog čega igrači vole 2013. godine predstavljen DualShock 4 kontroler. Na to su ipak dodali promjene u dizajnu i nekoliko  novih opcija. Samo ime DualSense proizilazi iz poboljšanih opcija haptic feedbacka koji sada može povratno tresti kontroler različitim intenzitetima. Ne samo to, nego su dodane i L2 i R2 tipke s tzv. haptičkom povratnom informacijom. DualSense kontroler sada u sebi ima integriranu mrežu mikrofona, pa vam za chat u igri više ne trebaju dodatne slušalice.
DualSense photo2
Promijenjen je i dizajn, pa sada DualSense kontroler dolazi u dvije boje s dominantnim svijetlim tonom. Plavo svijetlo nije više na stražnjoj strani kontrolera već je integrirano s obje strane touchpada. Raspored tipki je ostao identičan, ali se malo promijenio kut, a kontroler je i više zaobljen, pa pomalo podsjeća i na Xboxov kontroler. Nadograđena je funkcionalnost share tipke te je ona zamijenjena tipkom create. U pripremi su novi raznolikiji načini dijeljenja gameplaya, ali je Sony najavio da će o tome izvijestiti kasnije ove godine. Novi DualSense bežični kontroler trebao bi zajedno s Tempest 3D AudioTech mogućnostima donijeti veću imerziju igračima. Kontroler Sony već šalje developerima kako bi mogli ugraditi jedinstvene mogućnosti u nove igre.
Nova konzola najavljena je za božićne blagdane ove godine i u priopćenju Sony nije spominjao da bi COVID-19 mogao utjecati na te planove.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sony otkrio kako će izgledati PlayStation 5 DualSense kontroler - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.