Flagship televizor za 2020. godinu Samsung Q950TS 8K gotovo je bez ruba i 99% prednje površine prekriva ekran

Flagship televizor za 2020. godinu Samsung Q950TS 8K gotovo je bez ruba i 99% prednje površine prekriva ekran

Na Samsung EU Forumu, održanom u Mediterranean Conference centru u Valetti imali smo priliku prisustovati Samsungovom predstavljanju audio i video noviteta za europsko tržište.

Vijesti o tome što to stiže iz prve ruke prenio nam je rukovoditelj TV i AV odjela Samsung Europe, Nathan Sheffield. Kako kaže, brend ove godine želi tragati za interaktivnim iskustvom što bližim stvarnosti, a na tom putu neminovno su i predstavljeni modeli.

QLED line up 2
Među prvima je predstavljen Samsung flagship televizor za 2020. - Q950TS QLED 8K. Model, koji će u Europi biti dostupan u veličinama od 65, 75, i 85 inča, može se pohvaliti infinity screen ekranom debelim svega 15 milimetara. Čak 99% prednje površine prekriva ekran, dolazi s inovativnim zvučnim sustavom i AI 8K quantum procesorom. Pored opisanog modela, Samsung je ponudu QLED 8K televizora proširio modelima Q900TS i Q800T koji će, poput svojih prethodnika, garantirati visoku kvalitetu slike.

QLED line up
Ipak, QLED 4K televizori i dalje su najveći adut brenda, a njihova ovogodišnja ponuda bit će najšira od sad. Sa širokim spektrom veličina koje se kreću od 43 do 85 inča, u ponudi će se naći modelima Q60T, Q70T, Q80T, Q90T i Q95T, dostupni u veličinama od 43 do 85 inča.
Prema riječima voditelja odjela za TV i AV u Europi, Samsung će ove godine aktivno raditi na personaliziranom iskustvu gledanja televizije jer, prema njihovim istraživanjima, čak 98% milenialsa traga upravo za tim.
Predstavljeni uređaji povezani su s nekoliko temeljnih karakteristika. Prva na redu definitivno je Quantum Dot AI tehnologija koja kombinira 8K procesor s Tizen platformom te tako nudi vizualno napredniji sadržaj te sliku koja može biti prikazana na 33 milijuna piksela.
Svima razumljiva bila je opcija Adaptive Picture koja, uz pomoć analize stupnja svjetlosti, prilagođava sliku na ekranu te tako omogućava što bolje iskustvo gledanja u svim uvjetima. Komplementarna ovoj opciji jest opcija Active Voice Amplifier. Ona, naime, prepoznaje buku i smetnje iz okoliša te na temelju toga adaptira zvuk. 
Opcija Objecting Tracking Sound+, koristeći umjetnu inteligenciju, kombinira djelovanje zvučnika na uređaju te tako garantira da će zvuk sjajno pratiti događaj na ekranu.
Što se, pak, tiče audio noviteta, za Europu su predstavljeni soundbar modeli Q800T, Q70T i Q60T koji su idealne za povezivanje sa QLED televizorima. Međutim, zvučnici Samsung S serije (S60T i S40T) nisu nužno vezani za ekrane. Oni su, pak, cijenom i dizajnom namijenjeni su istinskim ljubiteljima zvuka te napravljeni tako da se stapaju sa svakim dizajnom i lako smještaju u interijer.  

The Frame and S Series Soundbars
Nakon predstavljanja imali smo priliku premijerno prošetati izložbom te iz prve ruke vidjeti i novitete predstavljene na CES-u. Ističe se definitivno AirDresser – vertikalni uređaj koji, pomoću posebnih zračnih tehnologija, sam pere, suši i pegla odjeću. Tu je, dakako, i The Sero – vertikalni televizor koja ima mogućnost okretanja ekrana.

The Sero Lifestyle

Ona je primarno namijenjena svim korisnicima koji su, zbog mobilnih telefona, naviknuti sadržaj konzumirati na vertikalnim ekranima.
Čini se da će umjetna inteligencija te sve pametniji domovi i procesi personalizacije korisničkog iskustva voditi glavnu riječ na početku novog desetljeća.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Flagship televizor za 2020. godinu Samsung Q950TS 8K gotovo je bez ruba i 99% prednje površine prekriva ekran - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.