Novi IRDM X DDR4 RAM keksi od GoodRama

Novi IRDM X DDR4 RAM keksi od GoodRama

GoodRam je poznata poljska tvrtka koja svoj brend širi, i u našim krajevima, te se bavi svim vrstama flash memorije. Najnoviji brend je IRDM X koji označava njihovu high-end memoriju.

 

 

GoodRam se, kako mu i ime govori, među ostalim, bavi i RAM memorijom. Njihova brža memorija ima IRDM brend te dolazi i sa pasivnim hladnjacima. No, dolaskom sve bržih performansi, odlučili su se dodati i novi IRDM X brend, koji označava najnovije kekse u prodaji.

Dolaze u gotovo svim veličinama, od jednog keksa koji ima 4 GB memorije, pa sve do 2 x 16 GB ponude. Mi smo imali priliku testirati performanse njihovog jednog keksa od 8 GB RAM-a, maksimalne brzine u ponudi koja iznosi 3200 MHz.

Kako proizvodni proces DDR4 memorije sazrijeva, tako pada i njegova cijena, dok maksimalne brzine neprestano rastu. Obje platforme (Intel i AMD) savjetuju neke minimalne brzine za optimalan rad, no brža memorija donosi i nešto brži rad računala.

Naravno, postoji gornji limit iskoristivosti te brzine, te većina smatra kako je brzina RAM keksi od oko 3000 MHz gornja granica iznad koje plaćate daleko više od dobivenog.

No, lagano je naći povoljnu RAM memoriju sa višim frekvencijama. To je zato što, kao ni većina stvari, sama frekvencija ne označava performanse RAM keksi. Tu su i dodatne vrijednosti, to jest tajminzi koji se često spominju u materijalima te za ovaj specifičan RAM iznose 16-18-18-36.

Pojednostavljeno, vrijednosti tajminga označavaju koliko će taktova proći između svakog dohvaćanja podataka. Drugim riječima, podizanjem frekvencije RAM-a, a da se pritom povećavaju i tajminzi ne bismo dobili značajno veće brzine dohvaćanja podataka kod RAM memorije.

Sa specifikacijama koje IRDM X memorije ima, GoodRam se smjestio pod višu kategoriju performansi, a uz to svoje kekse prodaje po prilično komparativnoj cijeni.

Uz to, pasivni hladnjaci na memoriji dolaze u pet različitih boja i grafičkih dizajna kako bi si svatko našao verziju koja mu najbolje paše u PC build.

Memorija nema RGB osvjetljenje, te zato bez problema paše pod gotovo svaki hladnjak.

Jedan keks od 8 GB RAM-a dovoljan je za početak, no svakako savjetujemo da odmah kupite set od dva keksa po 8 GB RAM-a kako bi vaše računalo radilo optimalno od prvoga dana.

Maloprodajna cijena za 1 x 8 GB @ 3200 MHz 16-18-18-36 IRDM X DDR4 RAM memorije iznosi 342 kune.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi IRDM X DDR4 RAM keksi od GoodRama - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.