Novi update za Ryzen 3000 seriju procesora poboljšati će boost performanse

Novi update za Ryzen 3000 seriju procesora poboljšati će boost performanse

Još od kako su novi procesori AMD-ove swerije 3000 došle u ruke testera, performanse jezgri nisu uvijek dostizale reklamirane vrijednosti.

 

Ryzen serija 3000 donjela je nove tehnologije, ali i proizvodne procese od strane AMD-a i TSMC-a koji su procesore uzdigli do Intelove razine bez puno problema. 

No, uz sve impresivne performanse i mogućnosti kako procesora, tako i novih čipseta matičnih ploča, primjerice Ryzen 9 3900X kod nas na testu nikada nije uspio doseći 4,6 GHz sa jednom jezgrom, kako je to reklamirano u AMD-ovim objavama.

Ispada kako je ta činjenica čest problem, a AMD je ususret brojnim rezultatima istražio problem i našao rješenje. Tako je na Twitteru objavio kako je našao problem gdje algoritam koji određuje brzine procesorskih jezgri na temelju više varijabli poput, zadataka koje obavlja, dizajnu sustava kao i hlađenju unatoč svemu ne daje punu brzinu boost performansi. 

Tako su najavili update BIOS-a koji že biti podijeljen partnerima, to jest proizvođačima matičnih ploča kako bi ažurirali svoje sustave. Naime, boost performanse najprimjetnije su kada sustav ne koristi sve, već jednu do dvije jezgre. Ovakvi slučajevi su najčešći kod aplikacija, ali i kod igranja gdje nužno nije potrebno 18 jezgri. 

 

 

 

Naravno, testeri i korisnici upravoi se na takve performanse i fokusiraju te u slučaju da problem bude uspješno otklonjen mogli bismo u ključnim zadacima vidjeti poboljšanja u performansama gotovo svih procesora serije 3000.

Vijest o stanju novih BIOS-a AMD najavljuje za 10.9. kada će objaviti stanje sa partnerima.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi update za Ryzen 3000 seriju procesora poboljšati će boost performanse - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.