Predstavljen HP-ov OMEN X 2S s dva zaslona

Predstavljen HP-ov OMEN X 2S s dva zaslona

Computex nam je ovih dana donio nekoliko laptopa s dvostrukim ekranima, a Asusovom ZenBook Pro Duo i Intelovom Honeycomb Glacieru pridružio se i HP s OMEN X 2S – naravno, s targetom na gaming zajednicu.

Radi se o 15-inčnom laptopu koji će isprva isporučivati s IPS zaslonom brzine osvježavanja od 144 Hz uz podršku za G-Sync, no očekuje se 240-hercna inačica kroz nekoliko mjeseci. Glavna zvijezda jest 5.98-inčni Full HD IPS multi touch zaslon iznad tipkovnice. Glavna ideja iza njegove implementacije jest multitasking, bilo da samo želite promijeniti pjesmu na Spotifyju ili komunicirati s ekipom preko Twitcha.

1 3

Zbog dodatnog zaslona RGB tipkovnica pomaknuta je do samog doljnjeg ruba kućišta, a s desne strane nalazi se trackpad čiji će smještaj zahtijevati dozu privikavanja.

Od hardvera u OMEN X 2S moguće je strpati do Intelovog Core i9 procesora osme generacije (s mogućnosšću boosta do 5GHz), Nvidijine GeForce GTX 2080 Max-Q grafičke kartice, 32GB RAM-a te dodatnu Optane memoriju. Verzija srednjeg ranga doći će sa 16 GB RAM-a, terabajtnim SSD-om i spomenutom grafičkom karticom.

OMEN

HP je pozradio i na sustavu hlađenja – GPU i CPU hladi novi sustav imena Omen Tempest, a naglasak je na dva 12V ventilatora, više toplovodnih cijevi te pet mjesta za ulazak svježeg i izlazak toplog zraka.

1 2

Na Computexu je predstavljena i osvježena OMEN 15 i 17 seriju, a HP naglasak stavlja na 20% tanje kućište. Oba modela dolaze s Nvidijinom RTX 2080 grafičkom karticom te Intelovim i7 i i9 procesorima osme generacije.

1 4

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Predstavljen HP-ov OMEN X 2S s dva zaslona - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.