AMD Ryzen 3000 serija procesora podržava brzinu memorije do 5000 MHz

AMD Ryzen 3000 serija procesora podržava brzinu memorije do 5000 MHz

Približavanjem datuma službenog predstavljanja novih procesora od strane AMD-a, curenje informacija o njihovim detaljima praktički je nezaustavljivo.

 

Najnovija informacija koja je procurila iz AMD-ovog kampa sada je činjenica da će nove AM4 matične ploče namijenjene Ryzen 3000 seriji procesora podržavati brzine RAM modula i do 5000 MHz.

Standard za DDR4 memoriju prema JEDEC-u je 2133 MHz, no proizvođači RAM memorija s vremenom pronalaze načine da sa boljim komponentama dižu te performanse do impresivnih razina, a proizvođači matičnih ploča, kao na kraju i procesora, žele podržati kompatibilnost tih memorija.

Intel generalno kao sustav neće imati značajne bonuse u performansama iznad JEDEC standarda, no napredak se i te kako vidi u primjerice benchmarcima. S druge strane, AMD Ryzen sustav je i do sada žudio ja što bržom memorijom te ponegdje davao i dvoznamenkasto bolji postotak u performansama, ako se korisnik odlučio za bržu memoriju od standardnog JEDEC standarda.

Sada će AMD i službeno na novim pločama podržati do 5000 MHz brzinu memorija, što će se zasigurno pozitivno odraziti na performanse, ako sve naravno ostane stabilno.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD Ryzen 3000 serija procesora podržava brzinu memorije do 5000 MHz - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.