Bacili smo pogled na Nokia 9 PureView mobitel na MWC-u u Barceloni

Bacili smo pogled na Nokia 9 PureView mobitel na MWC-u u Barceloni

Jedan i jedan nisu dva već pet, da parafraziramo popularni hip-hop stih iz devedesetih, a koji se uklapa u mantru dodavanja količine i proglašavanja to featureom. Nokia je tako oživjela brand PureView i predstavila u Barceloni svoj novi flagship Nokia 9 PureView.

Kao glavnu mogućnost donosi čak pet stražnjih kamera, a mi s nestrpljenjem očekujemo test da provjerimo kakve su im mogućnosti. Na sajmu nismo imali previše mogućnosti testiranja.
Ono što za sada znamo jest da se radi o 12-megapikselnim senzorima otvora blende f/1.8 koje potpisuje Zeiss. Dva podržavaju RGB spektar boja, dok su tri monokromatska. Uz pet vidljivh kamera smještene su dodatne dvije točke koje smještaju flash i senzor za mapiranje dubine. Uređaj može okinuti fotografije ukupne rezolucije od 60 do 240 megapiksela te svesti to na 12-megapikselnu fotografiju. Naravno, uređaj ima i prednju kameru rezolucije 20 megapiksela.

Nokia 9 PureView1 manja
HMD je odlučio telefon predstaviti s prošlogodišnjim najjačim procesorom, Qualcomm Snapdragon 845. Ovaj će čipset zajedno s ugrađenim Light Camera Lux Capacitor procesorom biti dostatni za fluidan rad u procesuiranju velike količine podataka iz kamera. Uz to, fluidnosti se pripisuje ugrađenih 6GB RAM-a, dok će na pohranu otpasti 128GB. Sve to napaja baterija od 3,320 mAh.
S prednje strane nalazi se 5,99-inčni 2K pOLED zaslon ispod kojeg se skriva čitač otiska prsta. Uređaj dolazi s IP67 certifikatom otpornosti na vodu i prašinu.
Specifikacije:
SoC: Qualcomm Snapdragon 845
Zaslon: 5.99 inch 2K QHD pOLED display (Gorilla Glass 5 zaštita)
RAM: 6GB
Pohrana: 128 GB
Kamere: Pet stražnjih kamera uz senzor dubine (Tri 12-megapikselne monokromatske, dvije 12-megapikselne RGB) + 20-megapikselna prednja kamera
Baterija: 3,320 mAh
Ostalo: IP67 certifikat, USB-C, čitač otiska prsta ispod zaslona, otključavanje uređaja skeniranjem lica, BEZ utora za slušalice, USB-C, bežično punjenje

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Bacili smo pogled na Nokia 9 PureView mobitel na MWC-u u Barceloni - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.