Isprobali smo NOA F10 Pro na MWC-u u Barceloni - 2.0 out of 5 based on 2 votes
Isprobali smo NOA F10 Pro na MWC-u u Barceloni

Isprobali smo NOA F10 Pro na MWC-u u Barceloni

Hrvatski brand NOA i ove godine ima jaku prisutnost na MWC-u u Barceloni, a jedna od zvijezdi nove ponude je model NOA F10 Pro.

Radi se o jednom od dva uređaja srednje više klase predstavljenu svjetskoj publici, a donosi brojne hardverske i softverske novitete.

Dizajn i izrada NOA F10 Pro


Telefon dolazi s velikim 6,3 inčnim ekranom s modernim skoro bezzeless dizajnom. Ima nešto veću bradu, dok je dizajn koji je NOA F10 Pro primjenila za prednju kameru u obliku drop-down kapljice (nisu se odlučili za veći notch niti rupu u ekranu).
Iznad kamere se pod kutom od 45° nalazi slušalica što štedi prostor koji proizvođaču stoji na raspolaganju, ako naravno izuzmemo ekran. Selfie kamera rezultira vrlo čistim i oštrim slikama što nas je ugodno iznenadilo.
Zaslon je naravno FullHD+ rezolucije, odnosno 1080 x 2340 piksela što znači i da ima moderne omjere od 19,5:9 koji mu daju uži izgled lagan za držanje u ruci.

NOA F10 Pro 3 768x550

Oko uređaja, vidimo USB-C utor te standardne gumbe za glasnoću kao i zaključavanje koji su zadovoljavajuće klikavi pri korištenju.

 Stražnja strana zato svakako prati modu te pruža jedinstven dizajn u već provjereno popularnim metallic plavo-ljubičastim bojama koje će vas zasigurno impresionirati, zajedno sa jedinstvenim uzorkom prelijevanja boja i svjetlosti.  

 

Kamere


Osim boje, tu su i stražnje kamere. Kažemo to u množini jer ih je čak tri, dajući uređaju šire mogućnosti snimanja za samog korisnika. Tu je naravno sve potrebno za vaše fotografsko iskustvo jer se osim slikanja nude rani filtri, modovi slikanja poput noćnoga slikanja te na poslijetku i 4K UHD snimanje.

 
Kako nam kažu, još sve mogućnosti nisu implementirane te ih treba doraditi prije izlaska na tržište, pa ćemo čekati trenutak da se i to dogodi kako bismo ovaj uređaj mogli uistinu testirati i ocijeniti. NOA F10 Pro 2

Specifikacije stražnjih kamera su 20, 16 i 8 megapiksela te se radi o Sonyjevim IMX 476, IMX 499 te Samsung 5E9 senzorima. Glavna kamera je ona sa 16 megapiksela. Pomoću umjetne inteligenije, kvaliteta snimljene fotografije diže se na 96 megapiksela, no kvalitetu takvog supersamplinga ćemo morati sami testirati.

 Selfie kamera ima 25 megapiksela te je, kako smo spomenuli, iznenadno otporna na muljanje. Dapače, jedna je od oštrijih koje smo imali priliku testirati, pogotovo u ovom cjenovnom rangu. Naravno, kako smo već spomenuli, rub bokeh efekta je agresivan te promaši cilj tu i tamo pa svakako budite mirni za vrijeme snimanja, a prilikom fotografiranja možete birati njegov intenzitet.

 

Performanse


NOA F10 Pro dolazi sa Mediatekovim Helio P60 čipsetom kojeg moramo detaljno isprobati. Procesor je na tržište došao u 2018. godini te je otisnut na 12nm tehnologiji što mu daje solidnu izdržljivost baterije. Riječ je o 4 x A73 jezgrama te 4 x A53 jezgrama koje zajedno osiguravaju nesmetan rad sustava.

U paketu se nalaze i nove ARM-ove AI jezgre, za ubrzanje kompatibilnih zadataka. Za to vrijeme, procesoru u radu pomaže čak 8 GB RAM memorije kao i 128 GB interne memorije. Sve to pokreće oko 4000 mAh baterija koja će sigurno izdržati cijeni dan bez dodatnog punjenja.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Isprobali smo NOA F10 Pro na MWC-u u Barceloni - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.