AMD predstavio Radeon VII grafičku karticu

AMD predstavio Radeon VII grafičku karticu

Sa novom karticom i poboljšanim proizvodnim procesom AMD se nada da ponovno može konkurirati Nvidiji.

 

AMD Radeon VII nova je grafička kartica tiskana na novom 7nm proizvodnom procesu od TSMC-a koji kartici jamči bolje performanse uz nižu potrošnju u usporedbi s prijašnjim proizvodnim procesom. Naravno, AMD je također poboljšao arhitekturu kako bi čip doveo na višu razinu. 

Rezultat je nova kartica koja ima 3.840 Stream procesora te joj je brzina postavljena na oko 1,8 GHz. AMD je također stavio i 16 GB HBM RAM memorije kako bi se kartica mogla s lakoćom nositi i sa visokim rezolucijama. AMD naglašava kako će u usporedbi sa Vegom 64 biti i do 27% brža u profesionalnim 3D aplikacijama, a kada pričaju o gamingu, ovisno o igri, vide se poboljšanja od 25 pa do 47%.

Naravno, najzanimljivija je usporedba sa konkurencijom, a prema internim AMDovim testiranjima, novi Radeon VII trebao bi biti u rangu Nvidijine RTX 2080, te ju čak pobijediti u nekim naslovima. AMD je izjavio kako trenutno ne planiraju razvijati RayTracing tehnologiju zbog malene implementacije, a nedostaje i konkurencija Nvidijinom AI DLSS-u.

S druge strane, Radeon VII trebalo bi imati preporučenu maloprodajnu cijenu od 699 dolara, što je punih 100 dolara niže od Nvidijine RTX 2080 kartice s kojom će se natjecati na tržištu.

Naravno, za recenzije i cijenu na našem tržištu trebati ćemo se još malo strpiti, dok se kartica očekuje 7. veljače, to jest za okko mjesec dana.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD predstavio Radeon VII grafičku karticu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.