Radeon RX 590: Sve što Polaris arhitektura može ponuditi

Radeon RX 590: Sve što Polaris arhitektura može ponuditi

AMD je odlučio očistiti prašinu sa procesora iz davne 2016. te mu malo poboljšati performanse i dati flagship naziv kako bi se bolje suočio s Nvidijinom mid range ponudom.

 

Sjećate se dok je AMD tek predstavljao 400 seriju grafičkih kartica i kasnije ju rebrandirao u seriju 500? Virtualna stvarnost i razni headseti bili su na vrhuncu popularnosti. Da, bilo je to prije dosta godina. No, bez nove arhitekture, a s potrebom da izbaci nešto novo, AMD je odlučio svoju dobru staru Polaris karticu otisnuti na manjem proizvodnom procesu. Sve benefite takvog procesa nazvati dovoljno dobrim da kartica postane flagship cijele serije, iliti imati naziv *90. 

Tako bi sredinom studenog trebala biti predstavljena AMD Radeon 590 kartica sa istim tehničkim specifikacijama kao i 580 model, no zahvaljujući proizvodnom procesu dobiva veću brzinu jezgre, a time i nešto veće performanse, dovoljno da drži mid range ponudu čvrsto u 2016. godini.

Osvježenja postojećih kartica nikada ne impresioniraju previše, te je jedina nada povoljna cijena ovakvih kartica što ćemo morati vidjeti kada dođu i kod nas. Ovo je bio očit potez AMDa s obzirom da Nvidia osvježava 1060 model sa bržom GDDR5X memorijom.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Radeon RX 590: Sve što Polaris arhitektura može ponuditi - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.