Pet najboljih back-to-school laptopa

Pet najboljih back-to-school laptopa

Pretresli smo hrvatasko tržište prijenosnih računala i odabrali pet koji za razumnu cijenu nude kvalitetan hardver. Uz naših pet odabranih modela donosimo i općeniti vodič za kupnju kako biste znali na što obratiti pozornost kod odabira novog laptopa.

Ljeto je prošlo te je vrijeme vratiti se hladnom svijetu punom obveza i rokova. Potrebno vam je nešto toplo da vam pravi društvo, pa zašto to ne bi bio novi laptop optimalnih performansi da ubrza vaš worflow i u isto vrijeme vam pruži sate zabave bili oni serije, filmovi ili pokoja igrica. Svi navedeni laptopi spadaju pod „višu razumnu“ kategoriju, to jest nude najnoviji hardver za realnu cijenu.

Drugim riječima, naši kriteriji su osma generacija mobilnih procesora radi podosta boljih performansi nad prijašnjom generacijom, a 8 GB RAM memorije je danas apsolutni minimum ispod kojega ne želite ići, pogotovo ako kupujete novi laptop. Ako je mid-range mobitelima danas potrebno 4-6 GB RAMa za fluidno korištenje, zašto misliti da isto pa i više ne vrijedi za računala.

Sve to ništa ne znači ako laptop nema SSD disk. Možete kupiti apsolutno najbolje komponente, no klasičan tvrdi disk, pogotovo kod laptopa gdje je još sporiji, pretvoriti će vašu novu mašinu u puža starog deset godina. Stoga je i SSD bitna komponenta laptopa.

Kod ekrana, danas su manje-više svi IPS ili VA paneli OK, dok god im je rezolucija FullHD. TN matrice svakako izbjegavajte u širokom luku, pogotovo kod laptopa.

Dizajn u ovoj kategoriji nije toliko bitan, no ultra gaming boje i oblici laptopa nisu po svačijem ukusu.

Bacimo se tako na same laptope.

 

(Stranica 1 od 6)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 6)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Pet najboljih back-to-school laptopa - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.