IFA Berlin: Sony predstavio novi flagship Xperia XZ3 smartphone

IFA Berlin: Sony predstavio novi flagship Xperia XZ3 smartphone

Najnoviji iz Sony Xperia serije predstavljen je dan uoči početka IFA sajma u Berlinu. Model Xperia XZ3 dobio je novo ruho i neka hardverska poboljšanja u odnosu na Xperia XZ2 model, a početkom listopada, kada bi trebao stići na tržište doći će s najnovijim Android OS-om, Pie.

Očekujemo novu Xperiu u Vidilabu i prije dolaska u trgovine, a prije nego provjerimo kako radi evo čime je opremljen novi telefon.
Ono što prvo upada u oči je i dalje jedna stražnja kamera. Radi se o 19 MP kameri koja ima nekoliko tehnologija, pa su redom navedene Superior Auto, Predictive Capture, Predictive Autofocus i Smile shutter. Sony Motion Eye kamera omogućuje i 4K HDR filmsko snimanje ili FullHD video s čak 960 FPS-a. Smart Launch povezan je s umjetnom inteligencijom koji odmah pri podizanju telefona u horizontalni položaj priprema kameru za rad. Prednja kamera ima 13 megapiskela i donosi niz raznih efekata za uljepšavanje kao i popularnim bokeh efektom. Dodatno, unaprijeđeni 3D Creator sada korisnicima omogućava da skeniraju i izraze lica i snime ih s prednjom ili sa stražnjom kamerom, što će skenove učiniti puno životnijima.


Xperia XZ3 crni manja
Kao i svi recentni flagship modeli, Xperia XZ3 kuca na taktove snažnog Snapdragon 845 čipseta uz pomoć 4 GB radne memorije. Telefon dolazi sa 64GB prostora i proširenjem za karticu do 512 GB.
Naprijed i nazad je načinjen od stakla, koje je s prednje stranice zaštićeno Gorilla Glass 5 zaštitom, a obje staklene strane na okupu drži aluminijiski okvir. Za dizajn u Sonyu kažu kako se radi o zaobljenom 3D staklu. Radi se o uređaju otpornom na vodu i prašinu s certifikatima IP65 i IP68 što znači da u vodi do metra i pol dubine može biti do 30 minuta.
S prednje strane nalazi se impresivni zaslon od 6 inča i rezolucije 1440x2880 piksela. Rado se o HDR spremnom OLED zaslonu i donosi tehnologije koje smo vidjeli na Sony televizorima, X-reality engine i Triluminos display.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

IFA Berlin: Sony predstavio novi flagship Xperia XZ3 smartphone - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.