AMDu "procurili" detalji o Fenghuang 15FF grafičkom sustavu tjedan dana prije velike konferencije

AMDu "procurili" detalji o Fenghuang 15FF grafičkom sustavu tjedan dana prije velike konferencije

Za par dana, točnije 6.6.2018. počinje Computex za koji AMD najavljuje puno hardverskih novosti, a imamo osjećaj da to uključuje i integrirani GPU koji se pojavio u 3DMark bazama podataka. 

Fenghuang 15FF je ime koje se već pojavilo prošle godine, no nije bilo poznato ništa više osim imena i uvjerenja da AMD radi na nečem novom. Sada se čip pod tim kodnim imenom pojavio i na 3DMarku, te smo uz ime dobili i neke rezultate testiranja. Rezultati su impresivni, pogotovo kada se čip usporedi s Intelovom G serijom procesora koji na jednoj pločici imaju i AMDovu grafiku što je bilo iznenađujuće s obzirom na njihovo suparništvo. 

Naime u usporedbi s Intelovom najboljom ponudom, i7-8809G koji ima i najbolji grafički čip, Fenghuan 15FF izgleda veoma impresivno, kada gldamo grafičku stranu, s obzirom da lako stiže RX Vega M GH grafički čip, no tradicionalno zaostaje u procesorskim performansama.

Grafička strana ima i 2GB HBM2 RAM memorije, a točne brzine biti će nam poznate jednom kada čip i službeno bude predstavljen.

 

Fenghuang 15FF

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMDu

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.