Samsung osvježio najpoularniju liniju svojih SSD diskova

Samsung osvježio najpoularniju liniju svojih SSD diskova

Samsungovi SSD diskovi 850 Pro i 850 EVO već su godinama na samom vrhu po performansama, ali i cijeni, no tehnologija ide dalje te je došlo vrijeme za osvježenje linije proizvoda.

 

Novi SSD diskovi nose nazive Samsung 860 Pro i 860 EVO. Što donose novo? Bolje performanse i veće kapacitete naravno. I dalje su limitirani teoretskim maksimumima SATA III standarda kojim se povezuju, no i dalje se radi o budget ponudi od Samsunga. Tako je za sve diskove u svim kapacitetima maksimalna brzina do 560 MB/s čitanja, te 530 MB/s pisanja kada govorimo o sekvencijalnom zapisu. Kod random zadataka IOPs čitanja seže do 100K, a pisanja do 90K. Korisnici mogu biti sigurni i sa kvalitetom memorije jer se nudi garancija od 5 godina. 

Od internih komponenti, koriste se novi Samsung MJX kontroleri na svim diskovima, dok je najveća razlika između Pro i EVO modela u samoj flash memoriji. Pro modeli koriste skuplju, ali pouzdaniju 2-bit MLC tehnologiju naslaganu na 64 V-NAND nivoa. EVO modeli pak koriste 3-bit mlc tehnologiju malo manje pouzdanosti, no puno niže cijene proizvodnje. Kapaciteti ovih diskova kretati će se u 250 GB, 500 GB, 1 TB, 2TB i 4TB varijantama, te će koristiti po 512 MB, 1 GB, 2 GB, 4 GB LPDDR4 RAM memorije za međuspremnik diskova. 

Cijene za Hrvatsku još nisu poznate.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung osvježio najpoularniju liniju svojih SSD diskova - VidiLAB - QR Code Friendly
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.