Samsung osvježio najpoularniju liniju svojih SSD diskova

Samsung osvježio najpoularniju liniju svojih SSD diskova

Samsungovi SSD diskovi 850 Pro i 850 EVO već su godinama na samom vrhu po performansama, ali i cijeni, no tehnologija ide dalje te je došlo vrijeme za osvježenje linije proizvoda.

 

Novi SSD diskovi nose nazive Samsung 860 Pro i 860 EVO. Što donose novo? Bolje performanse i veće kapacitete naravno. I dalje su limitirani teoretskim maksimumima SATA III standarda kojim se povezuju, no i dalje se radi o budget ponudi od Samsunga. Tako je za sve diskove u svim kapacitetima maksimalna brzina do 560 MB/s čitanja, te 530 MB/s pisanja kada govorimo o sekvencijalnom zapisu. Kod random zadataka IOPs čitanja seže do 100K, a pisanja do 90K. Korisnici mogu biti sigurni i sa kvalitetom memorije jer se nudi garancija od 5 godina. 

Od internih komponenti, koriste se novi Samsung MJX kontroleri na svim diskovima, dok je najveća razlika između Pro i EVO modela u samoj flash memoriji. Pro modeli koriste skuplju, ali pouzdaniju 2-bit MLC tehnologiju naslaganu na 64 V-NAND nivoa. EVO modeli pak koriste 3-bit mlc tehnologiju malo manje pouzdanosti, no puno niže cijene proizvodnje. Kapaciteti ovih diskova kretati će se u 250 GB, 500 GB, 1 TB, 2TB i 4TB varijantama, te će koristiti po 512 MB, 1 GB, 2 GB, 4 GB LPDDR4 RAM memorije za međuspremnik diskova. 

Cijene za Hrvatsku još nisu poznate.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung osvježio najpoularniju liniju svojih SSD diskova - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.