Toshiba predstavila novi NVMe SSD za povoljan upgrade vašeg laptopa

Toshiba predstavila novi NVMe SSD za povoljan upgrade vašeg laptopa

Svi znamo koliko su slađe cijene laptopa s dobrim starim HDD diskom brzine oko 5000 okretaja i performansi koje su trebale ostati u prošlom desetljeću. u Toshibi se nadaju da mogu ponuditi rješenje.

 

Toshiba je predstavila svoj novi M.2 SSD kompaktnog 2242 dizajna kao povoljnu opciju za upgrade novog ali ultra sporog laptopa ako ste smatrali da je jedan ili dva terabajta pohrane opravdanje za brzinu računala kakva je bila prije 20 godina. Gotovo sve što radite na računalu ovisiti će o brzini tvrdog diska s kojeg gotovo svi podaci dolaze te na kojeg se na kraju moraju i pohraniti. 

Srećom, većina laptopa danas nudi mogućnost nadogradnje kako RAM memorije tako i pohrane u obliku M.2 SSD diskova. No, za M.2 standard SATA III podrška je kao DDR3 za Kaby Lake procesore - prijelazno razdoblje dok DDR4 ne padne u cijeni. Toshiba tako nudi svoj disk sa NVMe mogućnostima što znači da podatke šalje PCIe linijama, što znači da SSD neće biti limitiran starim SATA III standardom. Ovaj disk nudi brzinu dvije PCIe linije, ima B + M ključeve (ureze poput onih na RAM pločicama kojima se limitira kompatibilnost) što znači da će biti kompatibilan sa svim kombinacijama, no uvjerite se da vaš uređaj podržava NVMe standard na M.2 ulazu jer SSD i dalje drži premium u cijeni nad SATA III M.2 SSD ponudom.

Brzine su za sekvencijalno čitanje do 1620 MB/s, a za pisanje do 1130 MB/s, dok za 4K nasumično čitanje drži rezultat od 160000 IOPS, a nasumično pisanje do 120000 IOPS. To su rezultati daleko bolji od klasičnih SATA III SSD rješenja i mogli bi reći da lako opravdavaju 10% na cijenu. 

Ponuditi će veličine od 120 GB, 240 GB i 480 GB što je zadovoljavajuće s obzirom na veličinu same pločice.

Toshiba se nada da će premium od 10% - 15% biti dovoljno malen da privuče kupce s obzirom da nudi zamjetno bolje performanse (u određenim uvjetima, naravno).

Za cijene i dostupnost kod nas morati ćemo ipak malo pričekati. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Toshiba predstavila novi NVMe SSD za povoljan upgrade vašeg laptopa - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.