AMD će nas ove godine zatrpati novim procesorima - 5.0 out of 5 based on 1 vote
AMD će nas ove godine zatrpati novim procesorima

AMD će nas ove godine zatrpati novim procesorima

od  Ryzena, preko APU rješenja do Threadrippera, AMD svakih par mjeseci ove godine priprema novu liniju proizvoda za puštanje u prodaju.

 

Lista najavljenih proizvoda je pozamašna pa krenimo redom kojim će biti pušteni u prodaju:

9. siječnja u prodaju je krenuo Ryzen 3 APU za mobilna rješenja

12. veljače kreću u prodaju APU procesori za desktop računala

U travnju možemo očekivati novu generaciju Ryzen procesora za desktop računala

Drugi kvartal donosi Ryzen Pro APU procesore za laptope

Za još neobjavljen datum u drugoj polovici ove godine najavljena je nova generacija Threadripper procesora kao i nova generacija Ryzen procesora PRO verzije

 

Ryzen 3 APU

Nove varijante APU procesora za laptope dolaze u dvije verzije: Ryzen 3 2300U i Ryzen 3 2200U.

AMD Ryzen Rollout 2018

Ovi procesori namijenjeni su jeftinijim laptopima te su slabiji od Ryzen 5 varijanti koje su predstavljene krajem prošle godine. 2300U ima četiri jezgre za obradu četiri dretve istovremeno, brzinu od 3.4 GHz te grafički koprocesor sa 6 Vega CUs sa brzinom od 1100 MHz. 2200U ima dvije jezgre s mogućnošću obrade četiri dretve istovremeno brzinom do 3.4 GHz te grafički koprocesor sa 3 Vega CU sa brzinom 1000 MHz. Oba procesora predviđena su za rad na 15W.

 

APU za stolna računala

procesori APU serije napokon će dobiti nove verzije i to sa ZEN jezgrama i Vega grafikom. Trenutno su predstavljene dvije verzije: Ryzen 3 2200G i Ryzen 5 2400G. Kako doznajemo, oba procesora imati će četiri jezgre s mogućnosti obrade osam threadova istovremeno. 2200G raditi će brzinom od 3.5 GHz, a 2400G će imati bzinu od 3.6 GHz. S grafičke strane 2200G dolazi sa 512 jezgri i brzinom od 1100 MHz, a 2400G ima 704 jezgre s brzinom od 1250 MHz. Podržavati će ih trenutna AM4 platforma te im se snaga može prilagoditi na 45W ili 65W.

AMD Ryzen APU Products

 

Ryzen serija 2000

Predviđena za travanj, donosi poboljšane Zen jezgre pod nazivom Zen+ koje su proizvedene na 12nm tehnološkom procesu te predstavljaju inkrementalna poboljšanja u generacijama. Prava slijedeća poboljšanja arhitekture naći će se na Zen2 jezgrama koje će biti ugrađene u Ryzen 3000 seriju AMD procesora.

AMD Ryzen 2000 Series 2

Dobra vijest je da će 2000 serija Ryzen procesora biti u potpunosti podržana na trenutnim matičnim pločama, dok za novu generaciju flagship procesora pripremaju i nove X470 matične ploče, no one će biti kompatibilne i sa starijim procesorima. Specifični detalji pojedinih procesora još nisu poznati.

 

Threadripper druge generacije

Kako znamo, Threadripper procesori sačinjeni su od dva Ryzen procesora pa tako sva poboljšanja Ryzen linije u 2000 seriji biti će prebačena i na Threadripper liniju. To znači sva beneficija Zen+ jezgri na 12nm litografiji, a sve to na postojećoj X399 platformi. Vjerujemo kako će konfiguracije i broj jezgri ostati isti.

 

 

 

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD će nas ove godine zatrpati novim procesorima - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.