Novi ultratanki prijenosnici HP Spectre 13 i HP Spectre x360 13 - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Novi ultratanki prijenosnici HP Spectre 13 i HP Spectre x360 13

Kada je bio predstavljen HP Spectre 13 sa svojih 10,4 mm debljine bio je najtanje prijenosno računalo. Druga generacija predstavljena je kao najtanji model s dodirnim ekranom, a osim što je zadržato vrlo tanak profil, smanjeni su rubovi ekrana i uređaj je uži i plići.

 

HP Spectre 13 vidilab

Osim što ima touchscreen, radi se i o ekranu UDH razlučivosti kojeg od ogrebotina štiti Corning Gorilla staklo. Novi Spectre 13 stiže s Intelovim procesorima osme generacije i  to s Core i5 i i7 modelima s četiri fizičke jezgre. Što se tiče izrade, kućište je napravljeno od aluminija i karbonskih vlakana, a modeli dolaze u bijeloj bojisa zlatnim odsjajem ili tamnosivoj s bakrenim.HP Spectre 13 vidilab1

 

Tipkovnica je pozadinski osvjetljena i u punoj veličini, dok su zvučnici smješteni iznad tipkovnice. Osim Core i5 i i7 procesora, Spectre dolazi sa PCIe SSD diskom do 1 TB i u konfiguracijama do 16 GB radne memorije. Baterija bi trebala izdržati preko 11 sati uporabe, a ugrađena je tehnologja Fast Charge koja bi uređaj od 0 do 50 posto trebala napuniti za 30 minuta.

HP Spectre x360 13 vidilab
Predstavljen je i model HP Spectre x360 koji je nešto deblji, a radi se o konvertibilnom uređaju. Samo ime otkriva da se ekran može u potpunosti okrenuti pri čemu dobivamo tablet način rada. Kod njega nema velikih promjena u odnosu na prošli model. Nešto manje dimenzije, zaobljeniji kutovi i čitač otiska prsta na strani laptopa neki su od noviteta. I Spectre x360 dolazi s aluminijskim kućištem, s prepoznatljivom srebrnom bojom ili tamnosivoj s bakrenim odsjajem te ograničenom izdanju zlatne s ružičastim naglascima.

HP Spectre x360 13 vidilab2I njegov 13 inčni zaslon dolazi s 4K rezolucijom, a hardverske specifikacije su manje više iste kao i kod ultratankog Spectra 13. Osim čitača otiska prsta, ovaj model dolazi i sa integriranom zaštitom od pogleda u verziji s FullHD ekranom koji se aktivira pritiskom na tipku. Uređaj dolazi s olovkom za crtanje s certifikatom Windows Ink. Kada se postavi pod kutom, olovka osjetljiva na pritisak omogućuje precizno crtanje i pisanje u oba načina rada.
HP Spectre 13 trebao bi se u Hrvatskoj pojaviti krajem studenog po cijeni od 9.999 kuna, dok će početna cijena za Spectre x360 biti tisuću kuna manja.

HP Spectre x360 13 vidilab1

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi ultratanki prijenosnici HP Spectre 13 i HP Spectre x360 13 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.