HP-ova radna stanica u tabletu

HP-ova radna stanica u tabletu

Za kreativce i profesionalne korisnike HP je pripremio 14 inčni tablet sa specifikacijama za koje se nadamo da ćemo sve češće vidjeti, ali, naravno, s nešto manjom cijenom. ZBook x2 prva je mobilna radna stanica u formatu tableta s odvojivom tipkovnicom (2-in-1).

2 tcm245 2523303 tcm245 2521758 tcm245 2523303

Početna konfiguracija doći će s dvojezgrenim Intel Core i5 te integriranom grafikom i 8-bitnim 4K zaslonom s cijenom od 1750$. HP još nije objavio cijenu za najjaču konfiguraciju, a ona će doći s osmom generacijom i7 procesora, profesionalnom Nvidia Quadro M620 grafičkom karticom, 32 GB radne memorije te 2TB NVMe M.2 SSD-om. Najavljen je i 10-bitni DreamColor 4K UHD zaslon osjetljiv na dodir što će ujedno biti i prvi takav zaslon korišten na nekom uređaju.

Novost je i stylus iz radionice Wacoma koji je poznat po vrhunskim grafičkim stylusima. Iako ZBook x2 ne dolazi sa zadnjom generacijom Wacomove tehnologije koja prepoznaje 8192 razina pritiska, većinu korisnika će zadovoljiti broj od 4096 razina pritiska i detekcija nagiba.



Od konektora uključeni su HDMI (što je još uvijek dobra ideja za projekcije), USB Type-A, USB-C s Thunderbolt 3, utor za SD UHS III kartice te čitač otisaka prstiju.

Zanimljiva je i tipkovnica koja se pri fizičkom odvajanju od tableta automatski spaja na njega pomoću Bluetootha. Oko zaslona nalazi se 12 tipki koje će korisnik moći prilagoditi svojim potrebama.

Ovaj 2-in-1 teži 2.2 kg u formi laptopa, a napaja ga 70 Wh koja će biti dostatna za 10 sati rada. Vidjet ćemo jesu li se tu referirali na trajanje baterije pri početnoj konfiguraciji. Još nije poznato hoće li zasebna tipkovnica također imati dostatnu bateriju, ali sudeći po tome kako koristi Bluetooth pri spajanju na laptop, nadamo se kako će za snažnije konfiguracije postojati i dodatna pokretačka snaga.

HP ZBook x2 s osmom generacijom Intelovih Coffee Lake procesora bit će dostupan početkom 2018., a od prosinca će kupci moći kupiti uređaj sa sedmom generacijom.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP-ova radna stanica u tabletu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.