ASUS promijenio nazive matičnih ploča kojim segmentira tržište

ASUS promijenio nazive matičnih ploča kojim segmentira tržište

Lako se pogubiti u modernim nazivima matičnih ploča pogotovo ako umijesto čipseta na kojem se baziraju proizvođači stave svoje nazive koji nam teško mogu pomoći pri odabiru. Uz naše kratko objašnjenje lakše ćete se snaći u toj đungli.

Uz sliku kojom jasno prezentoraju marketinški segment kojem pojedini brendovi pripadaju, svaki još dobiva poseban naziv koji ćemo izlistati kasnije. Tako sada brend TUF (The Ultimate Force) koji je do sada označavao nešto skuplje matične s visokom kvalitetom izrade s pouzdanim materijalima postaje TUF Gaming te označava početne, jeftinije matične ploče za kupce kojima nisu potrebne sve prednosti novih čipseta. Srednji segment matičnih ploča od sada će biti porepoznatljiv po ROG Strix nazivu (Republic Of Gamers). Ove ploče imati će sve što modernom korisniku zatreba poput novijih tehnologija koje čipseti donose. Paralelno s TUF Gaming i ROG Strix brendovima nalazi se Prime kojim ASUS označava svoje matične ploče namjenjene poslovnim korisnicima. Na samom vrhu piramide nalazi se ROG brend te ih ASUS prezentira entuzijastima i korisnicima koje zove AAA Gameri. ROG matične ploče nose premium cijenu te na sebi imaju najbolje što trenutna generacija čipseta može ponuditi s vlastitim poboljšanjima za bolje overclockanje.

TUF

 

 ROG Strix se još dijeli na Strix-H, Strix-F i Strix-E, poredani od jeftinijih do skupljih te Strix-G za micro-ATX i Strix-I za mini-ITX matične ploče.

ROG se dijeli na Maximus i Rampage za Intel te Crosshair i Zenith za AMD koji još na to ime mogu dobiti neki od naziva: Gene, Extreme, Apex, Hero, Ranger, Formula. Primjera radi, najbolja matična za AMDov threadripper sada ima naziv ROG Zenith Extreme.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

ASUS promijenio nazive matičnih ploča kojim segmentira tržište - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.