Samsung Galaxy Note 8 u Hrvatskoj

Samsung je za hrvatsko tržište predstavio novi Galaxy Note 8 pametni telefon, nasljednik začetnika i ujedno najpoznatijeg phablet uređaja, ali i Notea 7 koji je povučen zbog problema a baterijom.
Uređaj inače dolazi sa osmojezgrenim procesorom Exynos 8895 izrađen na 10nm proizvodnom procesu (Snapdragon 835 trebao bi biti u uređaju za američko i kinesko tržište). Uz njega dolazi 6 GB radne memorije i opcijama od 64/128 i 256 GB prostora za spremanje.

Note8 2
Super Amoled ekran dolazi s dijagonalom od 6,3 inča i rezolucije 1440x2960 piksela. Zaštićen je gorilla staklom pete generacije, a podržava 3D touch na home tipki i podržava HDR 10 za bolji prikaz videa (tehnologiju koju smo vidjeli u modernim televizorima). Ekran ide od ruba do ruba, pa je zapravo unatoč velikoj dijagonali Note 8 nije prevelik u ruci.
Osim stakla s prednje strane, staklo se nalazi i na pozadini dok je okvir sa strane izrađen od aluminija. Tijelo uređaja je otporno na prašinu i polijevanje. Ergonomija je bez obzira na veličinu i uporabu stakla vrlo dobra kao prvi dojam. Nije sklizak i dobro leži u ruci, a moguće je upravljati uređajem i jednom rukom.

Note8 3
Note dolazi s poznatom S pen olovkom. Novitet je novi način pisanja i interakcije sa samim telefonom. Jedan od noviteta je bilješka na zaključanom zaslonu i možete automatski zapisati sve informacije. Uz spremanje, bilješke možete i prikačiti na zaključanom zaslonu.
Broj dodirnih točaka olovke se popeo na 4096 točaka i za crtanje donosi niz benefita što je na prezentaciji lijepo prikazala u ulozi promotorice modna dizajnerica Kristina Burja skicirajući novu haljinu pred okupljenima na zaslonu Notea.
Preko edge izbornika sa strane može se upariti nekoliko aplikacija za multitasking. pa se paralelno mogu koristiti parovi aplikacija jedna ispod druge, npr. gledati YouTube i dopisivati  se u isto vrijeme.

Note8 2
Sa stražnje strane nalaze se dvije kamere od 12 megapiksela pri čemu je jedna širokokutna, druga "normalna", a pri snimanju se lako, automatski može dobiti bokeh efekt. Obje stražnje kamere imaju optičku stabilizaciju slike i mnoštvo dodatnih opcija. S prednje strane nalazi se 8 megapikselna kamera.
Mobitel dolazi s baterijom kapaciteta 3300 mAh što za ovako velik i jak, ali i featurima nabijen model ne ulijeva preveliko povjerenje. Od dodatnih mogućnosti tu je podrška za pametni Bixby, DeX stanicu koja ga na neki način pretvara u stolno računalo, ali tu je još niz naprednih mogućnosti.
I Note 7 bio je moćan uređaj, a Note 8 diže tu razinu još više, nadajmo se da se neće ponoviti problemi kao kod prethodnika i u tom slučaju imamo još jednog ozbiljnog pretendenta na sam Android flagship vrh.
U Hrvatskoj će biti dostupan od polovice rujna po preporučenoj cijeni od 7699 kuna, a dolazit će u crnoj i zlatnoj boji.


Note8 1

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy Note 8 u Hrvatskoj - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.