Xbox Scorpio je Xbox One X, a poznate su i čitave službene specifikacije - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Xbox Scorpio je Xbox One X, a poznate su i čitave službene specifikacije

Xbox Scorpio je Xbox One X, a poznate su i čitave službene specifikacije

Microsoft je na konferenciji na E3 sajmu u Los Angelesu napokon predstavio Xbox Scorpio, koji sada ima i službeni naziv - Xbox One X.

U središtu konzole nalazi se custom System-on-a-Chip (SoC) kojeg je Microsoft razvio u suradnji s AMD-om, a baziran je na 16nm FinFET proizvodnom procesu. Čipset nudi gotovo četverostruko veću računalnu snagu u odnosu na čipet koji se trenutno nalazi u aktualnoj Xbox One konzoli.

Čipset sadržava 40 Graphics CoreNext (GCN) računalnih jedinica (2.560 stream procesora) baziranih na, vrlo vjerojatno novijoj Polaris arhitekturi, dok GPU radi na 1172 MHz. Kada je CPU u pitanju, radi se o osmerojezgrenom procesoru baziranom na još nepoznatoj arhitekturi. To je vjerojatno unaprijeđeni "Jaguar", obzirom da se nigdje ne spominje "Bulldozer" ili pak "Zen".

Treća najvažnija komponenta SoC-a je 384-bitni GDDR5 memorijski kontroler povezan s 12 GB radne memorije koja je zadužena za čitav sustav, ali i za grafički čip. Razvojni timovi su doduše prisiljeni koristiti "samo" 8 GB radne memorije, dok preostala 4 GB služi kao "jamstvo" da će reprodukcija igara u 4K UHD teći glatko pri 60 fps.

Naposljetku, uz konzolu dolazi i 2,5-inčni SATA tvrdi disk kapaciteta 1 TB kojeg možete zamijeniti za HDD većeg kapaciteta, ili pak za SSD uređaj.

Xbox One X izlazi 7. studenog ove godine, a stajati će 499 eura.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Xbox Scorpio je Xbox One X, a poznate su i čitave službene specifikacije - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.