Top trendovi s MWC-a - 3.0 out of 5 based on 5 votes
Top trendovi s MWC-a

Top trendovi s MWC-a

5G je iskakao iz paštete, internet stvari ima uzlaznu putanju, stiže nam umjetna inteligencija na mobitele, predstavljen je velik broj novih mobitela na Androidu...

Nakon prošlogodišnjeg kongresa s VR naočalama na gotovo svakom štandu, ove godine je 5G tehnologija, koja se u Barceloni na Mobile World Congressu mogla vidjeti na gotovo svakom koraku, najbitniji trend. MWC je od 27. veljače do 2. ožujka 2017. održan u Barceloni unutar 8 paviljona, a ovogodišnja krilatica je bila „The next element“. Istražili smo koji su to sve sljedeći elementi koji nas očekuju tijekom 2017. godine.

Barcelona trendovi 6

5G predstavlja veće brzine prijenosa podataka kroz mobilne mreže, a japanski NTT DoCoMo je na sajmu postizao brzine oko 15 Gbit/s u downloadu. Smisao pete generacije mobilne telefonije svakako su što veće brzine, ali glavni razlog za to su sve veće količine podataka koje se prenose kroz video servise kao i priprema za širu primjenu i korištenje Internet of Things uređaja koji će se nalaziti na svakom koraku oko nas, u cestama, u zemlji za potrebe poljoprivrede, u kućama, automobilima -vidjeli smo Peugeot Instinct Concept tjedan dana prije početka Ženevskog auto salona upravo u Barceloni, čime je i automobilska industrija prepoznala potencijal sajmova kakav je MWC.

Artificial Intelligence (umjetna inteligencija) konačno će pametne telefone učiniti pametnima, jer ono što današnji telefoni koje koristimo svakako nije baš nešto pametno. Naime, prije dva desetljeća pametnim telefonima su smatrani telefoni koji su bili u stanju obaviti istovremeno više operacija. Novi modeli telefona poput LG-ja G6, HTC-a U Ultra, novog Samsunga Galaxy S8 koji će biti predstavljen 29. ožujka 2017. pratit će naše navike, što zapisujemo u kalendar, što tražimo putem weba i raznih aplikacija te nam na vrijeme sugerirati razne radnje kako bismo ubrzali naš životni ritam i na vrijeme spriječili kašnjenje, povoljniju cijenu avionske karte itd.

Barcelona trendovi 5

Mobiteli dobivaju veće ekrane na manjoj površini – trend je započeo Xiaomi još prošle godine s modelom Mi Mix, ali sad tek dobiva pravi „zalet“ kroz uređaje koji su već predstavljeni (LG G6), ali i one koje tek očekujemo tijekom ove godine.

Više na Mobil.hr.

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Top trendovi s MWC-a - VidiLAB - QR Code Friendly
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.