AMD predstavio RYZEN, svoje prvo high-end rješenje iz ZEN serije procesora - 3.3 out of 5 based on 3 votes
AMD predstavio RYZEN, svoje prvo high-end rješenje iz ZEN serije procesora

AMD predstavio RYZEN, svoje prvo high-end rješenje iz ZEN serije procesora

AMD je u Teksasu sinoć predstavio svoje prvo rješenje iz ZEN serije procesora, a namijenjeno je entuzijastima i gamerima.

Na "New Horizon" eventu AMD je predstavio svoj novi veliki korak u nastojanjima da postane konkurentniji na tržištu. Nakon što je pred četiri godine počeo razvijati "ZEN" arhitekturu, u glavnom je fokusu bilo slaganje odličnog "stroja", ali i "pametnog" stroja, koji se može prilagoditi okružju i uporabi, kako bi tijekom vremena poboljšao rad.

AMD-ova glavna namjera s "New Horizon" eventom jest povezati se s fanovima koji vole PC gaming, ali i entuzijastima koji žele imati najbolje u svom računalu, a, kako AMD tvrdi, RYZEN je odgovor. Osnovni model u RYZEN liniji procesora imati će 8 jezgri, 16 threadova, osposobljen SMT, radni takt od 3,4 GHz, 20 MB međumemorije.

ryzen launch

Kako bi demonstrirao snagu svog novog procesora, AMD je upotrijebio Blender test, te suočio RYZEN procesor na 3,4 GHz radnom taktu (bez Boosta) s Intelovim i7 6900K (8 jezgri, 16 threadova), na radnom taktu od 3,2 GHz. Rezultat je bio takav da je AMD-ov procesor usklađen s performansama Intelovog rješenja, s time da je AMD-ova Dr. Lisa Su naglasila i visoku cijenu Intelovog procesora, od 1100 američkih dolara.

ryzen blender

RYZEN je također prikazan u Battlefieldu 1 pri 4K rezoluciji, gdje je nadmašio framerate Core i7 6900K, s time da su oba procesora bila uparena s Nvidijinom Titan X grafičkom karticom.

ryzen bf1

AMD je također najavio kako se ispod "haube" procesora nalazi i "Neural Net Prediction", neuralna mreža bazirana na umjetnoj inteligenciji koja uči kako bi predvidjela kako će se koje aplikacije ponašati u budućnosti, s namjerom u bolji i brži rad.

ryzen neural network


AND RYZEN procesore za stolna računala očekujemo početkom 2017. godine, dok RYZEN laptop procesore očekujemo u drugom kvartalu 2017.

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD predstavio RYZEN, svoje prvo high-end rješenje iz ZEN serije procesora - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.