Otkriven mogući razlog eksplozije baterija u Galaxy Note 7 - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Otkriven mogući razlog eksplozije baterija u Galaxy Note 7

Otkriven mogući razlog eksplozije baterija u Galaxy Note 7

Inženjerska tvrtka Instrumental provela je temeljito istraživanje na temelju kojeg dolazi do mogućih razloga eksplozije baterija u Samsungovom pametnom telefonu.

Otkako je Galaxy Note 7 povučen iz prodaje, nije manjkalo teorija o pravom razlogu samozapaljenja baterije unutar tog smartphone uređaja, no još nismo dobili konkretan odgovor baziran na legitimnom istraživanju. Sve do sada.

Tvrtka Instrumental tvrdi kako je razriješila tu misteriju. Razlog katastrofičnih problema s Note 7 baterijom, kako tvrdi direktorica tvrtke Anna Shedletsky, stoji u činjenici kako je baterija jednostavno bila - prevelika. Shedletsky kaže kako unutar kućišta uređaja nije bilo dovoljno prostora koje bi dopuštale različite proizvodne tolerancije, kao i lagano širenje baterije koje se događa tijekom uporabe.

note7 instrumental

IZVOR: Instrumental

Instrumentalove snimke visoke rezolucije ukazuju kako su CNC uređaji izrezali 0,1 mm manje no što bi bilo preporučljivo za bateriju tih dimenzija, što je dovodilo do toga da baterija nije mogla "disati".

Iako je njihovo istraživanje bazirano na samo jednom uzorku, preporučujemo da pročitate Instrumentalov iscrpan izvještaj, pogotovo ako vas interesira kako se sastavljaju smartphone uređaji, kao i prepreke u dizajnu s kojima se suočavaju proizvođači.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Otkriven mogući razlog eksplozije baterija u Galaxy Note 7 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.