Objavljeni prvi detalji o MediaTekovim i Qualcommovim nadolazećim mid-range čipsetovima - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Objavljeni prvi detalji o MediaTekovim i Qualcommovim nadolazećim mid-range čipsetovima

Objavljeni prvi detalji o MediaTekovim i Qualcommovim nadolazećim mid-range čipsetovima

Qualcomm i MediaTek rade na novim mid-range modelima za 2017. godinu koji će donijeti poboljšanja za gotovo sve proizvođače mobilnih uređaja.

Dok se Qualcomm priprema za high-end segment sa Snapdragon 835 čipom, Samsung sa svojim Exynos 8995, MediaTek s Helio X35, stječe se dojam kao da su svi zaboravili za mid-range segment jer, eto, ne kupuju baš svi najskuplje i najsnažnije mobilne uređaje.

Srećom, nije baš tako jer MediaTek i Qualcomm rade na dva nova mid-range čipseta; Helio P35 i Snapdragon 660. Ti će se SoC-ovi naći na smartphone uređajima srednje snage, a (potencijačne) specifikacije obaju rješenja procurila su online.

MediaTek Helio P35 leak

Helio P35 biti će proizveden na 10nm radnom procesu, a slično i kao Helio X30, imati će procesor s deset jezgri, ali na nižim radnim frekvencijama. Tu je i Mali-G71 MP8 GPU, kao i podrška za LPDDR4x RAM, UFS 2.1 pohranu, te Pump Express 3.0 tehnologija za brzo punjenje.

Što se Snapdragon 660 SoC-a tiče, koristiti će četverojezgreni ARM Cortex A73 CPU radne frekvencije 2,2 GHz, te četverojezgreni ARM Cortex A53 CPU frekvencije 1,9 GHz, u paru s Adreno 512 grafičkim procesorom. 660 će imati i UFS 2.1 pohranu, podršku za LPDDR4 radnu memoriju, a za razliku od MediaTekovog rješenja, Snapdragon 660 će biti proizveden na Samsungovom 14nm radnom procesu.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Objavljeni prvi detalji o MediaTekovim i Qualcommovim nadolazećim mid-range čipsetovima - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.