ASUS proširuje seriju Zenbook laptopa - 5.0 out of 5 based on 2 votes
ASUS proširuje seriju Zenbook laptopa

ASUS proširuje seriju Zenbook laptopa

ASUS je najavio Zenbook 3 (UX390UA), laptop s najnovijim Intel Core i7-7500U i i5-7200U procesorima sedme generacije koje teži 910 grama.

Njegov tanki profil od 11,9 milimetara čini ga najtanjim Zenbookom u petogodišnjoj povijesti marke, a pritom je i jedan od najmoćnijih. Dizajniran je s ciljem da korisnicima pruži sve što traže od kompaktnog i luksuznog uređaja. Potpuno redizajniran kako bi se u njemu smjestio moćni hardver, ASUS Zenbook 3 napravljen je od jednog komada aluminija. Ovaj materijal je 50 posto jači od standardne legure aluminija koja se koristi u izradi ostalih laptopa, što omogućuje Zenbooku 3 da bude tanji i lakši bez gubitaka u kvaliteti izrade. Sa samo 910 grama i debljinom od 11,9 milimetara te dimenzijama manjim od A4 formata papira, Zenbook 3 postaje jedan od najtanjih i najlakših laptopa na svijetu.

Model odlikuju prepoznatljivi oštri rubovi i metalna završnica na poklopcu na kojoj su koncentrični krugovi, zaštitni znak Zenbook serije. Izgled je ukrašen i elementima poput zlatnog ASUS znaka na poklopcu i istaknutih rubova, stvorenih pomoću kompleksnih metoda rezanja dijamanata i dvofaznog anodiranja. Ove izvrsne inovacije praćene su nježnim zlatnim osvjetljenjem tipkovnice pune veličine.

ASUS Zenbook koristi najnoviji Intel Core i7-7500U procesor sedme generacije, 2133MHz LPDDR3 RAM od 16 GB, SSD od 1TB PCIe 3.0 x4 koji je tri puta brži od SATA SSD-ova. Također, Zenbook 3 ima i reverzibilni USB Type-C (USB-C) port, koji omogućuje povezivanje s vanjskim zaslonom, izvor napajanja kao i velike brzine prijenosa podataka.

ASUS Zenbook 3 ima oštar i jasan 12,5-inčni Full HD (1920 x 1080) zaslon, koji od ruba do ruba pokriva Corning Gorilla Glass 4. Uokviruju ga ultra-tanka maska debljine samo 7,6 milimetara, što Zenbooku 3 daje zaslon koji pokriva 82 posto tijela radi iskustva bez distrakcija. Kut vidljivosti zaslona je 178 stupnjeva, a kontrast od 1000:1 osigurava tamnu crnu, superiornu reprodukciju sa širokom gamom boja koja pokriva 72 posto NTSC standarda. Također, poboljšana je i reprodukcija videa putem ASUS Tru2Life video tehnologije, koja optimizira oštrinu i kontrast za svaki piksel u svakom frameu ne bi li video zapisi bili glatki i prirodni.

Ugrađen je i njihov SonicMaster Premium surround zvučni sustav s četverostrukim zvučnikom. Zvučnik je dizajniran u suradnji s renomiranim audiofilom Harman Kardon. Četiri zvučnika pogoni četverokanalno pametno pojačalo koje pametno maksimizira razinu glasnoće bez rizika od distorzije ili oštećenja kalema, a driveri za bas koriste poseban dizajn s pet magneta koji omogućuju odaziv basa s niskim stupnjem distorzije.

Njeogva tipkovnica je pune širine s maskom od 2,1 mm sa strane, a tipke pune veličine imaju pitch od 19,8 mm, kao kod većine desktop tipkovnica. Hod od 0,8 mm duplo je veći od onog koji nudi konkurencija, što tipkanje čini udobnijim. Veliki touchpad ima podršku za Windows Precision Touchpad, a staklo kojim je pokriven omogućuje glatko kontroliranje. Također, ima i zaštitu od dlana, podršku za pisanje rukom kao i za specijalne dodirne komande u Windows 10. Podloga osjetljiva na dodir ima i čitač otiska prsta, smješten u gornji desni kut. To omogućuje korisnicima da sigurno i brzo otključaju Zenbook 3 jednim dodirom koristeći Windows Hello, kao i autentifikaciju u aplikacijama i programima koji podržavaju ovu tehnologiju. Za poboljšanu konektivnost u pokretu, laptop posjeduje i dva USB-C dodatka.
ASUS Mini Dock je mali, ima USB-C, USB Type-A i HDMI portove.

Elegantni ASUS Universal Dock može se povezati na žični internet i više ekrana, a ima i HDMI port, kao i tri dodatna USB porta — uključujući jedan USB-C port — kombinaciju audio ulaza i čitača SD kartica. Također pruža i USB naponski izlaz preko kojega se istovremeno može puniti i napajati eksterni uređaj.

Zenbook 3 je dostupan u tri izvanredne boje: ružičasto-zlatna, kvarc-siva i kraljevsko plava.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

ASUS proširuje seriju Zenbook laptopa - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.