InFocus najavio prvi low-end modularni laptop na svijetu - 5.0 out of 5 based on 1 vote
InFocus najavio prvi low-end modularni laptop na svijetu

InFocus najavio prvi low-end modularni laptop na svijetu

Kompanija je najavila novu liniju notebooka koji su posebni po tome što su modularnog karaktera.

Nova Kangaroo Notebook linija laptopa spada u low-end sekciju laptopa, ističući se ispred konkurencije po tome što su svi ključni hardverski detalji smješteni na zamjenjivim mini-PC modulima. Na primjeru LG G5 vidljivo je kako je modularnost još za sada relativno nova i nepopularna opcija kod mobitela. U tu priču sada ulazi InFocus koji sa svojim originalnim dizajnom nudi također ograničenost modularnosti.

Sam notebook sastoji se od laptop docka i mini-PC-a. Prvi je vrlo sličan klasičnom notebooku od 11,6-inča, sadržavajući opcije poput miša, tipkovnice, baterije, portova itd. One glavne hardverske komponente poput procesora ili memorije nalaze se na drugom mjestu, unutar mini-PC-a. Kompanija za sada navodi kako će isporučivati Kangaroo s dva mini-PC-a od kojih će svaki imati Intelov Z8350 quad-core CherryTrail Atom SoC na taktu od 1.44GHz, 2 GB RAM-a i 32 GB eMMC NAND za pohranu. Operativni sustav će biti Windows 10. Ideja kompanija je bila dati višestrukim korisnicima bolji zaštičeni radni prostor, zato što se svi podaci spremaju na zamjenjivi mini-PC. Tu je još i opcija zaključavanja operativnog sustav mini-PC-a. Zanimljivi dizajn pruža mnoge mogućnosti poput jednostavnijeg i lakšeg ažuriranja laptopa s jačim komponentama, no kompanija trenutno nema fokus na takvoj mogućnosti.

mini 7 09095

Sama cijena je poveća u odnosu na konkurenciju, koštajući 300 dolara (oko 2.033 kn), dok konkurenti poput Lenova imaju i duplo manju cijenu. Prve pošiljke se očekuju sredinom listopada.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

InFocus najavio prvi low-end modularni laptop na svijetu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.