Prvi smartfon na svijetu s Android Nougatom, V20, službeno predstavljen - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Prvi smartfon na svijetu s Android Nougatom, V20, službeno predstavljen

Prvi smartfon na svijetu s Android Nougatom, V20, službeno predstavljen

Nakon G5 i V10 flagshipa, na red je došao i novi flagship koji pruža high-end detalje smartfona, postavši prvi za novi operativni i audio sustav. 

LG je pokušavao svojim smartfonima učiniti različitim od konkurencije, nudeći tako u V10 modelu double-selfie kameru i manji sekundarni ekran, što je bio dobar potez. S druge strane, njihov pokušaj modularnog G5 smartfona je propao, razočaravši samu kompaniju. 

LG V20

Sada se vraćaju s V20 smartfonom koji je gotovo sličan po specifikacijama s G5. Nudi četverojezgreni Snapdragon 820 (2 x 2.15GHz Kryo i 2 x 1.60GHz Kryo) i 4 GB LPDDR4 memorije, s pohranom od 64 GB na UFS 2.0 standardu, što je bilo i očekivano. IPS LCD ekran mu je isti kao i kod V10, dolazeći s veličinom od 5,7-inča i QHD rezolucijom.

LG V20 2

U smartfonu s aluminijskim čvrstim okvirom nalazi se još i zamjenjiva baterija od 3200 mAh, te slotovi za SIM i microSD karticu koja podržava do 2 TB pohranu. Stražnja kamera ima 16 MP s blendom od F/1.8 i laserskim autofokusom, dok je sekundarna od 8 MP s blendom od F/2.4. Selfie kamera stavljena je na 5 MP s otvorom leće od F/1.9.  Putem Steady Records 2.0 poboljšano je video snimanje, pružajući oštrije i uglađenije videoisječke, čak i u pokretu. Ovo je ujedno i prvi smartfon koji uključuje Quad DAC za što bolji zvuk, pružajući podršku za lossless 24 bit/ 48 kHz audio. Kompatibilan je s Quick Charge 3.0 tehnologijom, puneći se preko Type-C USB porta. Težina je manja od V10, težeći 174 grama. Po pitanju konekcija zastupljen je 802.11ac, Bluetooth 4.2 i najnoviji LTE modem Cat.12 (600Mbps download i 50Mbps upload). Radi na najnovijem operativnom sustavu Android 7.0 Nougat, čineći ga tako prvim smartfonom na svijetu s ovim sustavom izravno iz kutije. Tri boje su dostupneza sada, a to su titan, srebrna i ružičasta.

LG V20 3

Ovaj smartfon se očekuje da izađe u trećem kvartalu, što bi moglo označavati već sljedeći mjesec. Cijena je za sada nepoznata. Uz sma smartfon predstavili su i novo UX 5.0+ sučelje s pregršt novih i poboljšanih opcija.

LG V20 4

 

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Prvi smartfon na svijetu s Android Nougatom, V20, službeno predstavljen - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.