IFA 2016: Lenovo predstavio Yoga Book, najtanji i najlakši 2-u-1 tablet na svijetu - 5.0 out of 5 based on 1 vote
IFA 2016: Lenovo predstavio Yoga Book, najtanji i najlakši 2-u-1 tablet na svijetu

IFA 2016: Lenovo predstavio Yoga Book, najtanji i najlakši 2-u-1 tablet na svijetu

Kompanija je na IFA 2016 sajmu predstavila svoj verziju ultratankog hibrida tableta i laptopa po imenu Yoga Book.

Najnoviji 2-u-1 hibrid tableta i laptopa Yoga Book dolazi sa solidnim specifikacijama, nudeći 10,1-inčni IPS FHD zaslon, 4 GB RAM-a i 64 GB pohrane proširive microSD karticama. Ovog hibrida pokreće Intelov Atom X5 procesor. Navedno je kako baterija može izdržati i do 15 sati rada. Za audio stranu pobrinuli su se zvučnici s Dolby Atmos sustavom. Ono što ga razdvaja od drugih uređaja su njegova dva dodirna zaslona, od kojih se jedan može koristiti kao tipkovnica ili digitalni papir za pisanje, crtanje i slikanje, dok se na drugom ocrtava sadržaj crteža.

01 YOGA BOOK LIFESTYLE PHOTOGRAPHY BLACK LIBRARY

Na taj zaslon može se staviti i pravi papir i po njemu pisati/crtati specijalnom “Real Pen” stylus olovkom, a sami sadržaji biti će digitalizirani na isti način. Za one koji će dodirni zaslon korisiti kao tipkovnicu, kompanija je obećala pružanje "haptičkog feedbacka", odnosno vibracijskog osjećaja svake tipke koja se dodirne. Real-pen dodatak može crtati s preciznošću olovke ili kista, uz 2048 razina pritiska i mogučnošću detektiranja kuteva od 100 stupnjeva. Osim toga, nije ga potrebno puniti ili mijenjati i ne zahtijeva baterije, dok njegova tinta može biti zamijenjena sa standardnim ulošcima s tintom.

05 Yoga Book Pen Close up

Yoga Book je tanak 9,6 mm kada je zatvoren, sužavajući se na 4,05 mm na najtanjem rubu. Slovi ujedno i kao najlakši 2-u-1 u svijetu sa 690 grama, napravivši ga tako da odgovara mobilnosti smartfona. Podržani su i razne načini rada poput "šatora", a prodavati će se s istim hardverom u inačicama s Androidom 6.0 i Windowsima 10. Kao i kod svih Yoga proizvoda, ima karakterističan preklopni zglob. Ovoga puta, zglob je projektiran da bude manji i ima tri prilagodljive osi pokretanja zgloba, sa 130 različitih mehaničkih dijelova koji se sastoje od pet različitih materijala. Yoga Book s Androidom je dostupan u zlatnoj ili brončanoj boji, dok Yoga Book sa sustavom Windows dolazi u Carbon Black boji.

13 Yoga Book Painting Create Mode Landscape

Uređaj će se na tržištu naći u listopadu ove godine, s cijenom od 499 dolara (oko 3.395 kn) za Android inačicu te 549 dolara (oko 3.735 kn) za Yoga Book s Windowsima.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

IFA 2016: Lenovo predstavio Yoga Book, najtanji i najlakši 2-u-1 tablet na svijetu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.